Skip to main content

Twee poezen gered

Datum: zaterdag 17 augustus 2019 | Sectie: Breskens

Zaterdagmiddag heeft de reddingboot Zeemanshoop assistentie verleend aan een zeiljacht met motorproblemen. Het jacht is opsleep genomen en naar de haven van Breskens gebracht.

Een zeiljacht met twee zeilers is onder zeil varende vanuit Engeland op weg naar haar thuishaven Kats. Bij het opvaren van de Westerschelde controleert de schipper of zijn motor nog functioneert maar die weigerde dienst. Hij neemt contact op met de Nederlandse Kustwacht middels de marifoon op VHF 16, meld het probleem en geeft zijn locatie ter hoogte van Cadzand door.

De bemanning van de reddingboot Zeemanshoop is op dat moment bezig met de zaterdagoefening in het ankergebied Wielingen Noord en hoort de communicatie. In overleg met de kustwacht wordt de oefening onderbroken en Zeemanshoop ter plaatse gestuurd. Met de zeiler wordt afgesproken dat hij onder zeil door kan varen naar Breskens en voor de haven op sleep wordt genomen.

De bemanning van de Zeemanshoop hervat de oefening en ongeveer een uur later, als de oefening klaar en de Zeemanshoop weer richting Breskens vaart, zeilt het jacht ter hoogte van de veerhaven. Een opstapper wordt overgezet om de sleepverbinding te maken en zodra deze gereed is wordt het zeil gestreken zodat het veilig de haven van Breskens op gaat en afgemeerd kan worden aan de steiger van een jachtwerf.

Ondertussen dat de schipper de gegevens uitwisselt met de eigenaar blijken er niet twee maar vier opvarenden te zijn, namelijk de twee zeilers en hun twee poezen die overal mee naar toe gaan.

Tijdstip alarm: 13:41 uur
Wind: Zuidwest 4 Bft.
Zicht: Slecht (2 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.