Skip to main content

Oversteek Noordzee eindigt met hulp voor Vlissingen

Datum: woensdag 16 mei 2018 | Sectie: Breskens

Een zeiljacht kreeg ’s nachts de motor niet gestart voor Vlissingen. Reddingboot Zeemanshoop is uitgevaren en heeft het jacht veilig afgemeerd in de Buitenhaven.

Drie zeilers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de oversteek gemaakt vanaf het Engelse Ipswich naar Vlissingen. Aan het einde van hun reis willen ze de motor bij zetten om zo veilig de haven binnen te lopen. Deze weigert echter dienst.

De zeilers roepen via Verkeerscentrale Vlissingen hulp in. Deze laten via de Nederlandse Kustwacht de reddingboot van Breskens alarmeren.

Reddingboot Zeemanshoop steekt de Rede van Vlissingen over en is snel ter plaatse in de Sardijngeul, waar het jacht zich op dat moment bevindt.

Twee opstappers worden overgezet om de sleepverbinding te maken. Het zeiljacht wordt vervolgens op sleeptouw genomen en even later veilig afgemeerd aan de Poseidonsteiger in de Vlissingse Buitenhaven.

Na het opnemen van de gegevens van deze dankbare donateurs gaat de reddingboot retour naar het reddingstation in Breskens.

Tijdsip alarm: 3:26 uur
Wind: Noord 4 Bft.
Zicht: Matig (3 NM) & donker

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.