Historische reddingboten komen tot leven in Lemmer

13 september 2023
Lemmer

Altijd al eens willen kijken aan boord van een oude reddingboot? Willen snuffelen in de machinekamer? Aan de stuurstand staan? Dat kan dit weekend. Vanaf vrijdagmiddag ± 15.00 uur passeren de klassiekers de sluis en meren af in de centrumhaven van Lemmer. Hoogtepunt voor bezoekers is zaterdag tussen 11.00 tot 17.00 uur. Rond het standbeeld van de visserman is er ook een kleine markt met aan de reddingboten gerelateerde artikelen.

Zaterdagmorgen houden de leden van de ORG hun jaarvergadering, waarna de schepen worden opengesteld voor publiek. Ook worden scheepsmodellen van reddingboten tentoongesteld. De schippers/eigenaren vertellen graag over hun schepen, die grote waarde hebben als nationaal maritiem erfgoed en hun diensten hebben bewezen voor de KNRM.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Enkele van de aanwezige vaartuigen worden in de winterperiode nog steeds door de KNRM ingezet om in noodgevallen tijdens ijsgang uit te kunnen varen.

Kom gezellig langs komende zaterdag!

(foto Roel Ovinge)

Kijk voor alle info op: www.oudereddingsglorie.nl

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij