Beroepsschippers gezocht

5 december 2018
diverse locaties

Kun jij je eigen maritieme en technische kennis goed overdragen? Ben je op je best in een dynamische omgeving? Ben je goed in leidinggeven? Vind je het leuk om te werken met vrijwilligers? Dan ben jij misschien een van de drie KNRM- beroepsschippers die we zoeken voor de reddingstations van IJmuiden, Ameland en Schiermonnikoog.

Werken bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) betekent deel uitmaken van een eigenzinnig en dynamische organisatie die al sinds 1824 bestaat. De KNRM redt en helpt mensen 24/7 op zee en het ruime binnenwater. We zoeken met het vertrek van drie ‘oude rotten’ naar een eigentijdse invulling van het vak van reddingbootschipper. Dat betekent een toekomstbestendige visie op de KNRM en meer balans (werk/privé) in algemene zin. Per reddingstation wordt gekeken naar de juiste verhouding in technische en operationele vaardigheden bij de schipper.

De nieuwe schipper is verantwoordelijk om bij te dragen aan de geoefendheid en de paraatheid van de bemanningen en het onderhoud van de reddingboten op het eigen reddingstation, alsmede KNRM breed. Integratie en uitwisselbaarheid van de bemanningsploeg(en) is hierbij van belang. In de eerste periode van de stationering is de schipper gericht op het (eigen) reddingstation gericht en gaandeweg verschuift de aandacht binnen een paar jaar gedeeltelijk naar werkzaamheden ten behoeve van de gehele KNRM en de ondersteuningsorganisatie in IJmuiden (situatie afhankelijk).

Lijkt dit je wat? Lees dan verder op www.knrm.nl/vacatures