HOME

Reddingbootdag Texel De Cocksdorp 2018

28-04-2018De Cocksdorp

Ook op TEXEL zijn dit jaar de KNRM stations weer te bezoeken tijdens de landelijke Reddingbootdag!

De Texelse reddingstations in De Cocksdorp en Oudeschild zijn van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken. U bent van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen en de bemanning staat klaar voor uw vragen en informatie. Ook kunt u meevaren op één van de reddingboten.

De Cocksdorp
Bij Station De Cocksdorp kunt u meevaren met de reddingboot Beursplein 5, een snelle boot van het type Valentijn. Na afloop is er uiteraard gelegenheid om rond te kijken in het tijdelijke onderkomen van de reddingboot. De bouw-tekeningen voor het nieuwe boothuis van Station De Cocksdorp liggen ter inzage en de bemanning zal u - graag en met trots - over het nieuw te bouwen boothuis willen informeren.

De vrijwilligers bieden tegen een kleine vergoeding koude en warme versnaperingen aan, ook staat er een grote marktkraam met KNRM promotie artikelen en souvenirs. De opbrengst hiervan is geheel ten gunste van de KNRM.

Oudeschild
In Oudeschild liggen drie reddingboten startklaar aan de steiger: De Zalm, de kleinste (branding)reddingboot van Station de Koog, de Cornelis Dito, type Nicolaas van Station Oudeschild en we verwachten een historische reddingboot vanuit het Reddingsmuseum in Den Helder. Op de havenkade is het Kusthulpverleningsvoertuig te bezichtigen. Hiermee wordt reddingboot de Zalm gelanceerd en medische- of andere ondersteuning verleend bij acties op het strand en in de duinen. Evenals in De Cocksdorp staat er op de kade een grote marktkraam met KNRM promotie artikelen (vlaggen, kleding, souvenirs).

Het boothuis in De Koog is niet geopend tijdens Reddingbootdag. Reddingboot De Zalm van Station De Koog vaart mee vanuit Oudeschild

Donateur
Als donateur van de KNRM kunt u op vertoon van uw donateurskaart  en persoonlijke pas gratis meevaren op Reddingbootdag. Bent u nog geen donateur, maar wilt u wel graag een rondje mee? Dan kunt u ter plaatse donateur worden en ook met ons mee aan boord....

Als donateur steunt u het reddingswerk. De KNRM redt mensen in nood op het water. Vrijwilligers zijn 24 uur per dag inzetbaar. De KNRM wordt uitsluitend door vrijwillige bijdragen in stand gehouden, zonder overheidssubsidie.

Veiligheid
Voordat u aan boord gaat ontvangt u van ons een reddingsvest in bruikleen. Wij hebben zwemvesten beschikbaar voor groot en klein. Belangrijk punt is dat kinderen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene mee kunnen aan boord en mits het weer het toelaat. Voor de open reddingboten van De Koog en Oudeschild, geldt in principe een minimum leeftijd van 8 jaar. Bij rustig weer kan de schipper daar van afwijken.

Zaterdag 28 april 2018 van 10.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom bij de KNRM reddingstations op Texel. Iedereen die zich vóór 15.30 uur aangemeld heeft kan in principe meevaren.

Wij verheugen ons op uw komst en heten u alvast van harte welkom!

Lees hier alles over Reddingbootdag

Bekijk hier de instructies voor het meevaren met reddingboot Beursplein

 

 

 

DEEL DIT BERICHT
Terug naar agenda overzicht
 
 
 

Lees meer:

Homepage Algemeen

Meevaren