HOME

Reddingbootdag Ter Heijde 2018

28-04-2018Ter Heijde

Wij heten u allemaal van harte welkom op onze landelijke open dag.
Op deze dag krijgt u de gelegenheid om eens een kijkje te nemen in de spreekwoordelijke keuken van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Op ons buitenterrein kunt u kennismaken met de verschillende hulpdiensten waarmee wij als reddingstation geregeld samenwerken. Dit zijn onder andere Reddingsbrigade Monster, Ambulance Witte Kruis, SOS Dolfijn, Stichting Reddingsteam Zeedieren,  Stichting Dierenambulance de Wijs. Voor de kleintjes onder ons, is er wederom weer het springkussen. Tevens is er voor de kinderen een bassin aanwezig, met daarin een aantal op afstand bestuurbare boten van Algemene Modelbouw Verening Zevenkamp. Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen hier hun stuurkunsten vertonen. Ook zal er een strandjeep van de KNRM Lifeguards aanwezig zijn.

Zoals ieder jaar staat er buiten op ons terrein weer een viskraam waar u een overheerlijk gebakken visje of broodje kunt kopen. Voor degene die niet gecharmeerd zijn van een visje is er de mogelijkheid om een portie poffertjes te bestellen, want dit jaar hebben wij de beschikking over een echte Hollandsche poffertjeskraam.

Verder hebben wij weer onze Reddingwinkel in de hal, waar u de diverse gadgets met betrekking tot de KNRM kunt verkrijgen, tevens kunnen aanstaande donateurs zich hier aanmelden als nieuwe donateur. Bestaande donateurs kunnen zich op strand melden, met de per post ontvangen uitnodiging, om mee te mogen varen met de reddingboot George Dijkstra. Zo’n tripje zal zo ongeveer 15 minuten in beslag nemen. 

Ook is de kans redelijk aanwezig dat er een demonstratie Hoisten met een helicopter van NHV - Noordzee Helikopters Vlaanderen plaats zal vinden op het strand, maar daarover komt pas uitsluitsel op de dag zelf. 

Voor degene die er behoefte aan hebben is er ook gelegenheid voor het nuttigen van een kop koffie of een hapje/drankje.

Vanaf 13.30 uur zal er op ons buitenterrein een spetterend optreden worden verzorgd door 't Heijdse Vismaatjeskoor.

We hopen dat de weersomstandigheden optimaal zullen zijn, zodat wij u een leuke dag kunnen bezorgen.

Richtlijnen die standaard voor Reddingbootdag gelden, zijn:
• De Schipper beslist te alle tijden over het meevaren.
• Elke opvarende dient een passend reddingvest dragen.
• Onder de leeftijd van 16 jaar altijd onder begeleiding van volwassene.
• Kinderen moeten zichzelf vast kunnen houden en een minimale lengte van 1.30m te hebben.

Bekijk de instructiefilm voor het meevaren met reddingboot George Dijkstra:

Een kleine impressie van vorig jaar:

Lees hier alles over Reddingbootdag

DEEL DIT BERICHT
Terug naar agenda overzicht
 
 
 

Lees meer:

Homepage Algemeen

Meevaren

KNRM reddingstation Hoek van Holland

Reddingbootdag Hoek van Holland 2018