HOME

Reddingbootdag Huizen 2018

28-04-2018Huizen

Op zaterdag 28 april 2018 wordt weer de landelijke reddingbootdag gehouden van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij KNRM. Ook KNRM Huizen doet mee. De bezoekers kunnen kennis maken met het reddingwerk op het water, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM. 

Bezoekers zijn van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Mensen die redder willen worden kunnen zich laten informeren over deze mooie vrijwilligerfunctie. 
KNRM Huizen ligt aan de Energieweg 1, bij de Oude Haven.

Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud: films kunnen bekeken worden, men kan vermomd als redder op de foto, er is een speurtocht voor de jeugd in het reddingstation, er zijn platen om te kleuren en er is voor jong en oud documentatie beschikbaar over de hulpverlening op het water. Daarnaast is het mogelijk om kennis te maken met andere hulpverleningspartners van het reddingstation. 
Er zijn tal van leuke KNRM hebbedingetjes te koop, zoals wimpels om in de scheepsmast te hijsen, boekjes en kleding met het KNRM-logo.
Tegen een kleine vergoeding zijn er zijn drankjes en gebakken vis te krijgen.

De hulp op het water door de KNRM is gratis en wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Zij zijn hiervoor vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week beschikbaar. De KNRM wordt volledig bekostigd uit vrijwillige bijdragen van donateurs en uit nalatenschappen

Op deze dag bedankt de KNRM de donateurs die het reddingwerk financieel mogelijk maken. Zij kunnen zien wat er met hun geld gedaan wordt en een stukje meevaren op de reddingboot. Bezoekers die tijdens de reddingbootdag donateur worden, krijgen niet alleen een leuk presentje maar kunnen ook meevaren op een van de stoere reddingboten van Huizen.

Bekijk hier de instructiefilm voor het meevaren met reddingboot Nikolaas Wijsenbeek:

DEEL DIT BERICHT
Terug naar agenda overzicht
 
 
 

Lees meer:

Homepage Algemeen

Meevaren