HOME

Reddingbootdag Elburg 2018

Reddingbootdag Elburg 2015
Reddingbootdag
Reddingbootdag
Reddingbootdag
Reddingbootdag
Reddingbootdag
Reddingbootdag Elburg 2015
Reddingbootdag Elburg 2015
28-04-2018Elburg

Reddingbootdag is de nationale open dag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Bij alle 45 stations in Nederland kan het publiek op zaterdag 28 april 2018 weer zien en beleven hoe de vrijwillige redders hun werk uitvoeren. Ook KNRM Station Elburg organiseert in en om het boothuis diverse demonstraties en activiteiten. Donateurs en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

De KNRM is een zelfstandig opererende, ongesubsidieerde organisatie. Mede dankzij de financiële bijdragen van de donateurs – de ‘Redders aan de Wal’ – kunnen jaarlijks vele mensen in nood worden geholpen. Op Reddingbootdag bedanken de 1.300 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die reddingwerk financieel mogelijk maken. 

Activiteiten
Naast het boothuis aan de J.P. Broekhovenstraat 45 staan 28 april van 10.00 tot 16.00 uur diverse kramen opgesteld. Er is verkoop van KNRM artikelen en wimpels, koffie, thee en limonade en vanaf 12.00 uur gebakken vis. Er staat een ambulance die van binnen en buiten bekeken kan worden en er zijn diverse demonstraties van onder andere ACM opleidingen. En natuurlijk mag iedereen de redders van de KNRM het hemd van het lijf vragen over het belangrijke reddingwerk op de Randmeren. 

Hulpdiensten
Ook laat Station Elburg zien hoe wordt samengewerkt met andere huldiensten. Hulp verlenen is bijna altijd een samenwerking tussen bijvoorbeeld de waterpolitie, de ambulancedienst en - in voorkomende gevallen - de brandweer. Er staat een ambulance die van binnen en buiten bekeken kan worden. Ook de brandweer is goed vertegenwoordigd. Brandweer Elburg, Harderwijk en Heerde zijn aanwezig met een voertuig die uitgebreid bewonderd kan worden. En Brandweer Zeewolde is wederom aanwezig met een boot. 

Meevaren?
Een jaarlijkse activiteit is het meevaren met de reddingboot. KNRM Station Elburg beschikt over een razendsnelle reddingboot uit de Nicolaasklasse; de ‘Evert Floor’. Dit schip, dat is vernoemd naar haar schenker, zal ook dit jaar de nodige rondes varen op de Randmeren.
Het meevaren is in de eerste plaats bedoeld voor Donateurs en hun gezinsleden. Wie nog geen donateur is, kan gegarandeerd meevaren nadat hij of zij donateur is geworden. Dit kan al vanaf € 25,- per jaar en met deze donatie steunt u het belangrijke reddingwerk van de KNRM.

Reddingbootdag is een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over een bijzondere organisatie. KNRM Station Elburg heet u van harte welkom! 

Lees hier alles over Reddingbootdag 

Bekijk hier de instructiefilm voor het meevaren met reddingboot Evert Floor:

DEEL DIT BERICHT
Terug naar agenda overzicht
 
 
 

Lees meer:

Homepage Algemeen

Meevaren