HOME

Reddingbootdag Dordrecht 2018

28-04-2018KNRM Reddingstation Dordrecht ZUID

Op zaterdag 28 april 2018 organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

U bent ook dit jaar weer van harte welkom op KNRM reddingstation Dordrecht ZUID aan de Rijksstraatweg 365.

Programma
Naast het meevaren op de reddingboten zijn er de gehele dag spectaculaire activiteiten te doen. Wie heeft er nou nooit eens willen blussen met een brandweerauto of in de ambulance willen kijken en een EHBO oefening te doen? U kunt het proberen tijdens de reddingbootdag!

​Activiteiten

  • Voorlichting van de Brandweer en de Veiligheidsregio ZHZ over brandveilig wonen;
  • Oefenen met EHBO en een kijkje nemen in de ambulance;
  • Rijkswaterstaat geeft voorlichting over veilig varen in onze regio;
  • Onze collega's van de Dordtse Reddingsbrigade zijn aanwezig. Je kunt ze vanalles vragen over zwemlessen, de lifesavingsport en redder worden;
  • Verkoop KNRM artikelen in de reddingwinkel;
  • Er is een heel leuk kinderprogramma opgezet. Kom het ontdekken tijdens de KNRM reddingbootdag!
  • En natuurlijk meevaren met de reddingboten voor de 'Jonge Redders' en Redders aan de Wal'

Ook voor de inwendige mens is er vanalles verkrijgbaar.

Waar?
Het KNRM reddingstation Dordrecht Zuid. Bezoekers en ‘redders aan wal’ met familie zijn tussen 10.00 uur en 16.00 uur van harte welkom op ons reddingstation aan de Rijksstraatweg 365 in Dordrecht (nabij de jachthaven W.S.V de Kil )Er is ruime parkeerplaats (staat aangegeven ) tegenover de ingang van recreatie en watersportcentrum EuroParcs het is +/- 5 minuten lopen naar het reddingstation.

Voor bezitters met een plezierjacht is de mogelijkheid om gratis met u schip tussen 10 en 16 uur  te verblijven in de jachthaven van WSV de Kil. Meer informatie voor jachteigenaren via 06-22479747.

KNRM REDDINGSTATION DORDRECHT NOORD IS GESLOTEN. ALLE ACTIVITEITEN VINDEN TIJDENS DE REDDINGBOOTDAG PLAATS OP KNRM REDDINGSTATION DORDRECHT ZUID

Bezoek Dordrecht
De Reddingbootdag is natuurlijk ook een uitgelezen kans om er een mooi weekend van te maken en het historische centrum van Dordrecht te bezoeken.

Bekijk voor het meevaren eerst deze video

Vrijwillig het water op bij nacht en ontij
Bij de KNRM in Dordrecht draait alles om vrijwilligerswerk. Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 27 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. En voor die mensen is Reddingbootdag. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij werd in 1824 bij wijze van particulier initiatief opgericht. En nog altijd werkt de landelijke hulpverleningsorganisatie geheel zelfstandig, zonder subsidies van de overheid. Reddingbootdag is een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM. Mede daarom is Reddingbootdag ook hèt moment voor het werven van nieuwe donateurs: “Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!”

DEEL DIT BERICHT
Terug naar agenda overzicht
 
 
 

Lees meer:

Homepage Algemeen

Meevaren