KNRM jubileumboek

Het KNRM jubileumboek

26 oktober 2023
IJmuiden

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en het waterrijke Nederland zijn al twee eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Op 11 november 2024 viert de KNRM haar 200-jarig bestaan. Zonder overheidssubsidie zijn er sinds 1824, vele tienduizenden mensen gered. Het boek "Redders op Zee" vormt een visueel getuigschrift van de tomeloze inzet door vrijwilligers van de KNRM in het Nederlandse landschap. 

Dit boek is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen verschillende Nederlandse maritieme musea, waaronder Het Scheepvaartmuseum Amsterdam, de financiële steun van de Vriendenloterij, de KNRM, de fotografen Jeroen Hofman, Robin de Puy en schrijfster Maria Barnas.

 

 
Jeroen Hofman
Image

Jeroen Hofman (NL, 1976) studeerde fotografie aan KABK in Den Haag. Zijn grote doorbraak komt met Playground (2011), waar hij oefenterreinen voor calamiteiten heeft vastgelegd op de manier die zijn signatuur is geworden. Geïnspireerd door werk van onder andere Hans van der Meer, Edward Burtynsky en Gregory Crewdson gaat hij vanaf een hoog standpunt fotograferen. Langzaam wordt de rol van het landschap steeds groter. In Park (2018) legt Hofman de gemeenschappelijke ruimte vast en hoe we die allemaal met elkaar delen. Hofman maakt naast vrij werk ook portretten. Hij won verschillende beurzen en prijzen, waaronder twee keer de Zilveren Camera: voor de serie Playground en in 2014 voor een portret van Hans van Manen.

Doneer nu en ontvang een gelimiteerde editie van het KNRM-jubileumboek

Als je 200 euro of meer doneert, dan ontvang je een exemplaar thuis van deze gelimiteerde editie. Deze gelimiteerde editie van het KNRM 200 jaar jubileumboek komt inclusief deze extra’s

  • Een fine art (in hoge kwaliteit) landschapsfoto, gemaakt door Jeroen Hofman
  • Een fine art (in hoge kwaliteit) portretfoto, gemaakt door Robin de Puy
  • Een naam naar keuze voorin deze gelimiteerde uitgave van 'Redders op zee'

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij