Wil je ook lifeguard worden?
Solliciteer dan nu!
Klik hier
Wil je ook lifeguard worden?
Solliciteer dan nu!
Klik hier

Selectiedag

Op de door jou gekozen selectiedag kun je laten zien dat je fit genoeg bent om als KNRM lifeguard aan de slag te gaan. Om dit goed te kunnen beoordelen, is het noodzakelijk deel te nemen aan één van deze twee dagen.

De selectiedagen voor 2020 zijn:

  • zondag 23 februari in Heerenveen
  • zondag 15 maart in Amsterdam

In het geval dat de selectiedagen onvoldoende geschikte kandidaten opleveren en er nog plekken zijn in het rooster, wordt een individueel sollicitatietraject opgestart.

Tijdens de selectiedag worden de volgende onderdelen van je verwacht:

  • 400 meter voorwaartse slag (borstcrawl, schoolslag of combinatie van beide) zwemmen binnen 8 minuten in een 25 of 50 meter bad
  • Hardlooptest van maximaal 1 kilometer
  • Persoonlijk gesprek met KNRM medewerker
  • Samenwerkingsopdracht

Zwemtest

Voor de zwemtest raden wij aan een badpak of strakke zwembroek te dragen en gebruik te maken van een zwembrilletje en eventueel een badmuts. Je zwemtijd en nog te zwemmen baantjes worden bijgehouden door een lifeguard aan de kant van het zwembad. Zwem je 400 meter beneden de 8 minuten? Dan mag je verder met de rest van de selectiedag.

Hardlooptest

Voor de hardlooptest is het handig om sportkleding en sportschoenen te dragen voor buitengebruik. Het betreft een korte hardlooptest van ongeveer 800 meter.

Fitheid

De hardlooptest en de zwemtest geven inzicht in je fitheid. Dit zijn onderdelen die je goed kunt trainen. Op de hardlooptest wordt je prestatie vergeleken met de andere kandidaten om zo een ranglijst te vormen. De zwemtest kent een harde eis van 400 meter binnen 8 minuten. We nemen alleen de mensen aan die daadwerkelijk onder de 8 minuten zwemmen.

Beschikbaarheid

Na de selectiedag hebben wij tijd nodig om alle gegevens te verwerken en te bespreken. Op basis van de uitkomst van de selectiedag en je beschikbaarheid wordt gekeken of je past in het lifeguard rooster voor het aankomende seizoen. De meeste kans op plaatsing in het rooster maak je door een ruime beschikbaar door te geven. Mochten wij vragen hebben over je beschikbaarheid of je medische verklaring? Dan neemt de KNRM contact met je op.

Sollicitatiegesprek

In het sollicitatiegesprek kijken we in hoeverre je past in het gewenste profiel. Bedenk ter voorbereiding waarom je lifeguard wilt worden, welke kwaliteiten jij meeneemt, uit welke situaties blijkt dat jij een geschikte lifeguard bent en overtuig ons waarom we jou aan moeten nemen.

Groepsopdracht

In de groepsopdracht focussen we ons op jouw gedrag binnen een groep en de manier waarop je omgaat met onbekende situaties. Je kunt je hierop niet voorbereiden. Dit moet je gewoon ervaren. Het is hier met name belangrijk om jezelf te blijven. 

Meer informatie over de selectiedag vind je ter zijner tijd in de uitnodiging.

De selectiedagen voor 2020 zijn op zondag 23 februari in Heerenveen en zondag 15 maart in Amsterdam. Voor die tijd ontvang je natuurlijk zwemtips en andere informatie voor een optimale voorbereiding

Na je aanmelding voor de selectiedag krijg je details over het selectietraject toegestuurd zoals de exacte locatie en het tijdstip dat je verwacht wordt.