HOME

Selectiedag

Selectiedag Lifeguards

Selectiedag Lifeguards

Om KNRM Lifeguard te kunnen worden is het noodzakelijk om deel te nemen aan één van de selectiedagen.

De selectiedagen voor 2018 zijn:

  • 11 maart in Amsterdam
  • 24 maart in Groningen

Na je inschrijving krijg je details over de selectiedagen toegestuurd.

Ben jij geschikt als lifeguard?

Doe hier de 5 vragen test.

Tijdens de selectiedag worden de volgende onderdelen van je verwacht:

  • 400 meter voorwaartse slag (borstcrawl, schoolslag of combinatie van beide) zwemmen binnen 8 minuten in een 25 of 50 meter bad.
  • Hardlooptest van ongeveer 800 meter
  • Persoonlijk gesprekje met KNRM medewerker
  • Samenwerkingsopdracht
  • Na inschrijving ontvangt elke deelnemer twee weken voorafgaande aan de selectiedag specifieke informatie over de selectiedag, locatie, tijdstip etc.

 

Voor de zwemtest raden wij aan een badpak of strakke zwembroek aan te trekken en gebruik te maken van een zwembrilletje en eventueel een badmuts. Je zwemtijd en nog te zwemmen baantjes worden bijgehouden door een lifeguard aan de kant van het zwembad. Zwem je 400 meter beneden de 8 minuten dan mag je de gehele selectiedag volgen. Voor de rentest is het handig om sportkleding te dragen en sportschoenen voor buitengebruik. Het betreft een korte rentest van ongeveer 800 meter

Na de selectiedag hebben wij tijd nodig om alle gegevens te verwerken en te bespreken. Op basis van de uitkomst van de selectiedag en je beschikbaarheid wordt gekeken of je past in het lifeguard rooster voor het aankomende seizoen. De meeste kans op plaasting in het rooster maak je door een ruime beschikbaar door te geven. Mochten wij vragen hebben over je beschikbaarheid of je medische verklaring dan neemt de KNRM contact met je op.

DEEL DIT BERICHT
 
 
 

Lees meer:

Lifeguards

Toelatingseisen

Lifeguards

Opleidingen

Lifeguards

Arbeidsvoorwaarden