Koen is schipper op de reddingboot

Hij is vrijwilliger en werkt gewoonlijk voor het theater. Hij bouwt het decor en speelt soms een rol mee in een toneelstuk. Op de reddingboot is hij de ‘regisseur’ en zorgt dat reddingen goed verlopen.

Koen is heel technisch en kent de reddingboot van kop tot kont, van waterjet tot boordcomputer.

Tess is opstapper op de reddingboot

Ze kwam een paar jaar geleden kijken op de open dag van de KNRM en is sindsdien vrijwilliger.
In de zomer is ze ook lifeguard op het strand en het leek haar mooi om op de reddingboot te varen.

Tess kan erg goed varen en stuurt de reddingboot koersvast door de woeste golven. Ze heeft ook een heldere stem, dus doet Tess meestal de communicatie.

Olaf is opstapper op de reddingboot

Hij een echte waterrat. Hij kon al zwemmen toen hij drie was. Olaf is ook lifeguard en studeert voor gamebouwer. Als hij vrij is vind je hem op zijn surfplank in de branding.

Olaf durft alles en springt vaak als eerste overboord om een drenkeling te redden. Als redder moet hij nog veel leren. Rinus en Koen zijn het grote voorbeeld voor Olaf. Later wil hij ook schipper worden.

Rinus is oud-schipper van de reddingboot

Rinus is visserman en heeft een vishandel in Waterdam. Hij is de oudste van het vrijwilligersteam op de nieuwste KNRM-reddingboot.

Vroeger was Rinus schipper op de reddingboot, net als zijn vader en opa. Maar op de nieuwe reddingboot heeft hij het roer overgedragen aan Koen. Rinus is dan wel de oudste, die veel stoere verhalen kent, maar hij voelt zich nog steeds net zo jong als de anderen.

Wat krijg je als lid van Team Jonge redders?

Als je lid wordt van Team Jonge Redders krijg je een boek vol stripverhalen en informatie over het Team Jonge Redders en de KNRM.

Klik hier om je aan te melden voor € 12,00 per jaar.