previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

250 jaar Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

Eeuwenlang gold in Nederland dat wie te water raakte, vrijwel zeker verdronk. In Amsterdam alleen al verdronken in de 18e eeuw soms tientallen mensen op één mistige avond, doordat zij in de gracht vielen. Daarom werd in 1767 door een aantal Amsterdamse notabelen De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen opgericht. Met als doel: het wegnemen van angst voor bewusteloze drenkelingen, stimuleren van onderzoek en voorlichting geven over het redden van drenkelingen. Een belangrijk onderdeel daarin was het ontwikkelen van reanimatietechnieken voor drenkelingen en het onder de aandacht brengen van deze reddingtechniek.

Nu, 250 jaar later, zet de stichting zich nog steeds in door middel van voorlichting over preventie, redding en reanimatie. Dit is nog steeds nodig, want in Nederland verdrinken jaarlijks 220 mensen, en wereldwijd zijn dat er ruim 300.000. 

De MRD stimuleert mensen om vooral iets te DOEN als zij een drenkeling ontdekken. En de redders die daardoor iemand redden worden door de MRD bekroond met een medaille.

Kijk voor meer informatie op www.drenkeling.nl