Oprichting KNRM reddingstation Huizen

Met de officiële indienstelling was het 40e reddingstation van de KNRM een feit en gaat de Reddingsbrigade Huizen voor een deel verder als reddingstation onder de paraplu van de Redding Maatschappij.

Onderdeel van de indienststelling was de bouwstart van een nieuw boothuis aan de Energieweg. De overgang van het reddingstation naar de KNRM gebeurt op verzoek van de Nederlandse Kustwacht. Om te komen tot een uniforme alarmering en hulpverlening op de Randmeren, kreeg de KNRM in 2001 van het Kustwachtcentrum het verzoek haar werkgebied uit te breiden met de Randmeren. Dit resulteerde in KNRM-station Elburg (2002) en nu in een tweede station in Huizen. Bij het oprichten van nieuwe reddingstations heeft de KNRM bewust de combinatie met reddingsbrigades onderzocht. De kennis en ervaring van deze bestaande hulpverleners op de Randmeren wordt daarmee ten volle benut.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij