Boothuis : Boulevard Zuid

In september 1987 wordt het boothuis aan de Boulevard Zuid in gebruik genomen.

Voor uitlopend op de indienststelling van de Adriaan Hendrik wordt er begin 1987 gestart met de bouw van een nieuw boothuis aan de boulevard.

Mede dankzij de inspanning van de Egmondse Ondernemers Vereniging en de vrijwilligers van het reddingstation wordt middels een grote loterij een aanzienlijk geldbedrag bijeen gebracht voor de financiering van de bouw van het boothuis.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Opbrengst loterij € 30.000,=

Op 25 september 1987 wordt het boothuis door toenmalig burgemeester J. Kingma geopend.

Architect : W.J. Zonderhuis
Aannemer : C. Imming

Naast onderdak voor de reddingboot en het kusthulpverleningsvoertuig (khv) is er een kleine werkplaats voor het onderhoud en kleine reparaties en een opslag voor reserve onderdelen.

Ook is een ruimte ingericht als bemanningsverblijf, deze dient tevens als cursus/vergader ruimte en m.b.v. een stationair radar een welkome ondersteuning tijdens zoekacties voor de kust van Egmond.

Kosten € 315.000,=

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij