KNRM Helpt

Alles-in-één app voor veiligheid

Gratis app helpt watersporters met goede voorbereiding vaartocht

De app KNRM Helpt biedt watersporters een hulpmiddel waarmee zij zich gaandeweg bewust worden van een goede voorbereiding. De app vereenvoudigt het gebruik van weer- en waterinformatie en het maken van een vaarplan voorafgaande aan vaartochten. Met de geboden actuele nautische kaarten kan de watersporter zijn vaartocht volgen en in een logboek bewaren. In de bijbehorende website kunnen eigen checklists worden gemaakt en vaartochten worden teruggekeken. Gebruikers van de app worden geregeld op de hoogte gehouden van alle mogelijkheden en vernieuwingen van de app.

Kies een besturingssysteem:

Download de KNRM Helpt app op je smartphone.

Download iOS app

Downloaden

Download Android app

Downloaden

Hoe gebruik ik de app?

x

Snelle hulpverlening

De KNRM zet tevens in op verbetering van de hulpverlening op het water door ook zelf direct bereikbaar te zijn voor niet spoedeisende hulpvragen op het water, binnen haar werkgebied. Vanuit de app kan de watersporter tijdens een vaartocht hulp vragen in geval van nood of bij minder spoedeisende gevallen. Daarvoor heeft de KNRM een eigen alarmcentrale ingericht, die de niet spoedeisende hulpvragen kan afwikkelen in het werkgebied van de KNRM.

Omdat de gegevens van het schip bij registratie van de app worden vastgelegd, beschikt de KNRM in geval van nood of assistentie direct over de positie van de hulpvrager, de scheepsnaam, het aantal opvarenden en eventuele thuisblijvers. Dit kan hulpverlening enorm bespoedigen.

1500 hulpvragen per jaar

De app KNRM Helpt is bestemd voor de Noordzee en de ruime binnenwateren, zoals IJsselmeer, Randmeren, Waddenzee en Zeeuwse wateren, waar de 45 KNRM reddingstations gevestigd zijn. Ieder jaar doen watersporters zo’n 1.500 keer een beroep op hulp van de KNRM. Soms vanwege levensbedreigende situaties, zoals een man-over-boord, maar vaak voor kleiner ongemak, dat met goede voorbereiding of onderhoud aan het schip te voorkomen was geweest.

De app is beschikbaar in de App Store van Apple en in de Play Store van Google en is gemaakt voor gebruik in smartphones met die besturingssystemen. Aan de app is een website gekoppeld, waarin gebruikers van de app hun gegevens kunnen beheren.

Downloads

Download infographic

Downloaden

Download iOS app

Downloaden

Download Android app

Downloaden

Het laatste nieuws over de KNRM Helpt app

Meer artikelen tonen Artikelen worden geladen... Geen berichten meer

Breskens

“Een goede en makkelijke manier om assistentie in te roepen!”.

Breskens

“Een goede en makkelijke manier om assistentie in te roepen!”.

Lees het hele verhaal

Bekijk nu

Berichtgeving en acties bij "Volgen met vaarplan"

Lees meer

Snel aan de slag met de app

Download .pdf

Veelgestelde vragen

Download .pdf

Handleiding

Download .pdf

Wat kan ik geven?