KNRM Helpt

Alles-in-één app voor veiligheid

Gratis app helpt watersporters met goede voorbereiding en alarmeringsmogelijkheid

De KNRM heeft een belangrijke en handige app voor watersporters. De app is er om het varen veiliger en gemakkelijker te maken voor iedereen op het water. De app bevat heel veel informatie en mogelijkheden om goed geïnformeerd en voorbereid het water op te gaan, maar is ook voor onderweg makkelijk. Daarnaast is de app geschikt om direct hulp te vragen als er problemen zijn. Bent u in nood? Gebruik dan de rode belknop en wordt doorverbonden naar het Kustwachtcentrum. Als er hulp nodig is die niet spoedeisend is, dan verloopt het contact via de groene belknop naar de KNRM Helpt Assistentie Centrum. Bij beide alarmeringen stuurt de app gegevens en positie door. Gebruikers van de app worden geregeld op de hoogte gehouden van alle mogelijkheden en vernieuwingen van de app.

Kies een besturingssysteem:

Download de KNRM Helpt app op je smartphone.

Download iOS app

Downloaden

Download Android app

Downloaden

Hoe gebruik ik de app?

x
screenshot-animatie KNRM Helpt: app voor watersporters. Veilig het water op. - KNRM

Eenvoudig gebruik

De app vereenvoudigt het gebruik van weer- en waterinformatie en het maken van een vaarplan voorafgaande aan vaartochten. Met de geboden actuele nautische kaarten kan de watersporter zijn vaartocht volgen en in een logboek bewaren. In de bijbehorende website knrmhelpt.nl is het gemakkelijk persoonlijke gegevens en die van het vaartuig (boot, board of kite) bij te houden. Er kunnen eigen checklisten worden gemaakt, gebruikt en teruggekeken. De KNRM Helpt app is gratis en omdat de gegevens van het schip bij registratie van de app worden vastgelegd, beschikt de KNRM in geval van nood of assistentie direct over de positie van de hulpvrager, de scheepsnaam, het aantal opvarenden en eventuele thuisblijvers. Dit verbetert en versnelt de hulpverlening.

Waar kunt u de app gebruiken?

De app KNRM Helpt is vooral bedoeld voor Noordzee en de ruime binnenwateren, zoals IJsselmeer, Markermeer, Randmeren, Waddenzee en Zeeuwse wateren, waar de 45 KNRM reddingstations gevestigd zijn, maar de app kan ook in het buitenland gebruikt worden.

Ieder jaar doen watersporters zo’n 1.600 keer een beroep op hulp van de KNRM. Soms vanwege levensbedreigende situaties, zoals een man-over-boord, maar vaak voor kleiner ongemak, dat met goede voorbereiding of onderhoud aan het schip te voorkomen was geweest.

De app is beschikbaar in de App Store van Apple en in de Play Store van Google en is gemaakt voor gebruik in smartphones met die besturingssystemen. Aan de app is een website gekoppeld, waarin gebruikers van de app hun gegevens eenvoudig kunnen beheren.

Downloads

26d900a49ad1620dac2df28c5ee75711_470x228 KNRM Helpt: app voor watersporters. Veilig het water op. - KNRM

Download infographic

Downloaden

Download iOS app

Downloaden

Download Android app

Downloaden

Het laatste nieuws over de KNRM Helpt app

Meer artikelen tonen Artikelen worden geladen... Geen berichten meer

Bekijk nu

Berichtgeving en acties bij "Volgen met vaarplan"

Lees meer
e51f359a2877c1c98debd97c13f0d51d_470x228 KNRM Helpt: app voor watersporters. Veilig het water op. - KNRM

Snel aan de slag met de app

Download .pdf

Privacyregeling KNRM Helpt

Download .pdf

Veelgestelde vragen

Download .pdf
3fda927f30b876f92e15a713b51d4adc_470x228 KNRM Helpt: app voor watersporters. Veilig het water op. - KNRM

Handleiding

Download .pdf

Eindgebruikers licentieovereenkomst

Download .pdf
knrm-image-1920x675-1 KNRM Helpt: app voor watersporters. Veilig het water op. - KNRM

Wat kan ik geven?