HOME

West coast challenge

West coast challenge

West coast challenge

In 2009 is een groep vrienden voor het eerst de uitdaging aangegaan om hardlopend en fietsend van Den Helder naar Hoek van Holland te gaan. De eerste versie was in beide opzichten een groot succes, zowel sportief als qua fondsenwerving voor de KNRM. Daarom is besloten om de marathon jaarlijks te organiseren.

Het doel van de West Coast Challenge is om met zoveel mogelijk duo-teams een sportieve run-bike-run van Den Helder naar Hoek van Holland te volbrengen en om zo fondsen te werven voor de KNRM, opdat zij haar werk en de veiligheid van al haar vrijwilligers kan blijven garanderen.


Wat is de WCC ?
De West Coast Challenge is een eendaagse run bike run. Een team van twee mensen krijgt de uitdaging gezamenlijk met één fiets de afstand van Hoek van Holland naar Den Helder op eigen kracht af te leggen. De 130 km route van de West Challenge loopt, afhankelijk van de windrichting, van Den Helder naar Hoek van Holland of visa versa langs de 12 kuststations van de Redding Maatschappij, voornamelijk over het strand.

Aantal deelnemers
In 2015 deden 130 deelnemers mee, die voor een totale opbrengst van meer dan € 16.500,- zorgden! De eerste zeven edities van de West Coast Challenge hebben in totaal meer dan € 62.500,- opgeleverd voor de KNRM


Fondsenwervend evenement
Naast de sportieve uitdaging staat de West Coast Challenge in het kader van de fondsenwerving voor de KNRM. Dat gebeurt door een deel van de inschrijfgelden beschikbaar te stellen en daarnaast worden de deelnemende teams gestimuleerd om aanvullende sponsorgelden bij te dragen via knrm.geef.nl.


12 uur rennen en fietsen
Om deelname aan de West Coast Challenge ook voor iets minder doorgewinterde atleten mogelijk te maken wordt ook de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan de halve afstand, waarbij de tweede helft van het parcours van de hele Challenge wordt afgelegd. Andere mogelijkheid is om een estafette te doen met twee koppels, die gezamenlijk de Hele Challenge afleggen. Dit jaar doen er voor het eerst meer koppels mee met de hele dan met de halve WCC. De hele WCC duurt ongeveer 12 uur en de halve 5.5 uur. Dat betekent dat er binnen een tijdsperiode van ongeveer anderhalf uur 80% van de deelnemers over de finish komt.


Overvaren
Tussen IJmuiden en Wijk aan Zee worden de deelnemers aan de hele Challenge en de estafette door reddingboten van de KNRM overgezet. De ondersteuning tijdens de route wordt eveneens verzorgd door de KNRM.


Live volgen?
Door de GPS-transponders is het ook voor de thuisblijvers leuk om de WCC te volgen en op gezette tijden op te duiken langs de route. De sporters zijn via een GPS-transponder op de fiets te volgen via de website www.westcoastchallenge.nl.


Bezoek de website http://www.westcoastchallenge.nl voor opgave en/of meer informatie.
Wilt u deze unieke en sportieve run-bike-run steunen ga dan naar steun de knrm.

DEEL DIT BERICHT
 
×

Video West Coast Challenge 2015

West coast challenge 2015