Genomineerden Gouden Wimpel 2019

Maak kennis met de genomineerden die dit jaar kans maken om met de Gouden Wimpel naar huis te gaan. U kunt tevens uw stem uitbrengen om uw voorkeur te laten blijken.

Adri Burghout

Adri Burghout

Het nieuwe KNRM-project van schrijver/illustrator Adri Burghout trekt de aandacht: Burghout is de uitdaging aangegaan een kinderboekenserie te gaan schrijven over de KNRM! Als succesvol kinderboekenschrijver kan Burghhout met deze serie een grote bijdrage leveren aan de naamsbekendheid van de KNRM onder de basisschooljeugd. De kinderboekenserie is echter niet het eerste dat Burghout voor de KNRM doet: eerder illustreerde hij de KNRM-jeugdboeken Redding op het Randje en Nood aan de Man en tevens kwamen er meerdere schilderijen van zijn hand die door de KNRM gebruikt zijn als kerstaart

De Haas Maassluis

De Haas Maassluis

De Haas Maassluis is één van de vaste scheepswerven waar de KNRM gebruik van maakt bij onderhoud reddingvloot. Dit onderhoud is deels gepland en deels ongepland (bijv. in geval van schade of uitval). En zeker ook bij onvoorzien werk laat De Haas Maassluis haar meerwaarde zien: áltijd directe service en inzet, ook als er op de werf eigenlijk geen plaats is of het moment van vragen zeer ongelegen komt. De Haas Maassluis verkoopt geen nee, een serviceniveau dat voor een organisatie als de KNRM zeer belangrijk is. Daarnaast mag gezegd dat De Haas Maassluis werk van hoge kwaliteit levert.

Duikcentrum Dolphin Buddys

Duikcentrum Dolphin Buddys

Duikcentrum Dolphin Buddys uit België is een samenwerkingspartner van de KNRM op het gebied van duikveiligheid. Veel duikers die in Zeeland komen duiken wonen in België. De Dolphin Buddys leggen verbinding naar diverse duikorganisaties, medici en andere belanghebbenden in België om zo de Belgische duikers in Nederlandse wateren zo goed mogelijk te bereiken. Daarnaast nemen de Dolphin Buddys enthousiast deel aan tal van duikgerelateerde activiteiten (zoals beurzen en symposia) om de preventieprogramma’s voor duikers te promoten maar ook om te laten zien wat voor een bijzondere vrijwilligersorganisatie de KNRM is.

GustoMSC

GustoMSC

Het scheepsbouwkundige ingenieursbureau GustoMSC droeg jarenlang substantieel bij aan de instandhouding van KNRM Dordrecht, het reddingstation dat het dichtstbij het bedrijf gesitueerd is. Toen het Schiedamse bedrijf deze regionale samenwerking recent stopzette, verkoos GustoMSC direct een nieuw project binnen de KNRM. Nu sponsoren de ingenieurs van de offshore de bouw van een nieuwe digitale leeromgeving voor alle KNRM-vrijwilligers. Ook draagt GustoMSC de naam van de KNRM en van het opleidingscentrum STC-KNRM uit in de offshorewereld. Zowel een sponsor als een ambassadeur, dus.

Herman den Blijker / Bob Ophoff

Herman den Blijker / Bob Ophoff

Topkok Herman den Blijker zet zich al jarenlang belangeloos in voor de KNRM. De samenwerking begon ooit op het Reddersgala, alwaar Den Blijker een deel van het galamenu voor zijn rekening nam. Niet veel later veilde hij op Urk de eerste meischol t.b.v. de KNRM. Die schol leverde de KNRM tienduizenden euro’s op. Nadien ontvangt Den Blijker jaarlijks meerdere zakelijke groepen, zowel aan boord van zijn snelle RIB alsook in diverse restaurants. Deze groepsontvangsten dragen bij aan het groeiende zakennetwerk van de KNRM. Omdat Herman’s schipper Bob Ophoff een cruciale rol speelt bij al deze groepsontvangsten betreft deze nominatie hen beiden.

Mitel/Zetacom

Mitel/Zetacom

De KNRM heeft jaren gezocht naar een kwalitatieve, eenvoudige en betaalbare telefonie-oplossing, waarbij kantoor en reddingstations geïntegreerd zouden zijn. De tandem van Zetacom (diensten) en Mitel (hardware) voorziet in deze behoefte: kwalitatief hoogstaande apparatuur gekoppeld aan een dienstverlening met een zeer hoog serviceniveau. Waarbij het extra bijzonder is dat de genoemde bedrijven alle telefoontoestellen (voor kantoor én reddingstations), handsets, maar óók de meerjaarlijkse licenties aan de KNRM hebben aangeboden. Substantiële sponsoring in natura vanuit een voelbare betrokkenheid bij onze organisatie.

Ondernemersgala Den Haag

Ondernemersgala Den Haag

Het bestuur van het Ondernemersgala Den Haag zette zich in het voorbije jaar in om onder Haagse ondernemers zoveel mogelijk geld op te halen voor de bouw van het nieuwe KNRM-boothuis in Scheveningen. Deze acties leverden KNRM Scheveningen uiteindelijk ruim 75.000 euro op! Maar de waarde van deze rondgang gaat véél verder dan alleen deze financiële bijdrage: dankzij het lokale gala staat het reddingstation op de kaart in Den Haag en daarbuiten. De spin-off van deze gemaakte verbinding zal nog jaren zijn positieve uitwerking hebben.

P&P Projects

P&P Projects

Decennialang heeft de KNRM een eigen Reddingwinkel gehad. Deze promotionele winkel verkocht weliswaar veel KNRM-artikelen, maar omdat de kosten ook enorm hoog waren, draaide de klassieke Reddingwinkel uiteindelijk rode cijfers. Voor de KNRM reden om met de winkel te stoppen. Na een rustperiode is de KNRM – omdat de vraag naar artikelen bleef –op zoek gegaan naar een externe partij die bereid was het volledige risico én de volledige handling van de Reddingwinkel voor zijn rekening te nemen. Tegen de gangbare markt in zegde P&P Projects uit Groningen toe deze uitdaging aan te gaan. Een samenwerking die alweer enkele jaren tot volle tevredenheid verloopt en de KNRM de zekerheid geeft dat de Reddingwinkel ook echt bijdraagt aan de doelstelling van de KNRM!

Wereldhavendagen

Wereldhavendagen

Stichting Wereldhavendagen faciliteert al jaren de deelname van de KNRM aan het gelijknamige maritieme weekend in Rotterdam. Door de KNRM niet als commerciële deelnemer te beschouwen maakt de stichting het voor de KNRM mogelijk aan dit prestigieuze evenement deel te nemen. De Wereldhavendagen zijn voor de KNRM belangrijk vanwege grootschalige donateurswerving en de mogelijkheid te investeren in naamsbekendheid. De demonstraties die de KNRM er geeft worden door tienduizenden mensen bekeken en gevolgd. Voor deelname aan dit grote, maritieme event is en blijft de KNRM afhankelijk van de coöperatieve opstelling van de organisatie, met wie het jaar in jaar uit uitstekend werken is. De deur staat er voor de KNRM altijd open…

Zr. Ms. De Ruyter

Zr. Ms. De Ruyter

De bemanning van het marinefregat Zr. Ms. De Ruyter hield gedurende een maandenlange uitzending onderling doorlopend inzamelingsacties voor KNRM Den Helder. Kleinschalige en meer grootschalige activiteiten (tezamen met het thuisfront) maakten dat vele kleintjes uiteindelijk voor de spreekwoordelijke grote zorgden: bij terugkomst in Den Helder kon de commandant van de Zr. Ms. De Ruyter een cheque overhandigen ter waarde van ruim 8.500 euro! Een geweldig resultaat van een nobel initiatief van de fregatbemanning.