Jan Ufkes

“Louis was echt heel blij met die mannen. En ik ook …”.

Lees meer

Jan Ufkes

“Louis was echt heel blij met die mannen. En ik ook …”.

Lees meer

De KNRM in uw testament

U kunt ook helpen met redden!

U kunt het reddingwerk voor de toekomst waarborgen door de KNRM op te nemen in uw testament. Dankzij deze bijzondere verbintenis kunnen de vrijwillige redders worden voorzien van de beste materialen en opleidingen. Ook na uw overlijden kunt u met uw toegift nog veel betekenen voor heel veel mensen, zowel voor de vrijwillige redders als voor de geredden.


Als u overweegt om (naast uw geliefden) ook aan de KNRM na te laten, dient u een testament op te laten maken. Dit kunt u via de notaris regelen. Een testament is een door de notaris opgesteld document waarin staat omschreven wie na uw overlijden welk deel van uw bezit of vermogen erft. U kunt uw testament overigens op elk gewenst moment weer veranderen via een notaris.

Voordat u uw testament opmaakt
Voordat u naar een notaris van uw keuze gaat die ervoor zorgt dat uw wensen goed worden vastgelegd in uw testament, is het verstandig voor uzelf de volgende vragen te beantwoorden:

1. “Wat zijn mijn wensen?” en hoe zorg ik bij leven, dat mijn wensen goed zijn vastgelegd.
2. “Wie zorgt er voor mij na mijn dood?” Hoe kan ik zeker weten dat mijn wensen na mijn overlijden worden uitgevoerd. Zie ook executeurschap

Twee manieren om de KNRM te steunen
U kunt ons op twee manieren in uw testament opnemen: door de KNRM te benoemen tot (mede-) erfgenaam of door de KNRM een legaat toe te kennen.

1. De KNRM benoemen als (mede-) erfgenaam
In uw testament benoemt u een of meerdere erfgenamen. Als erfgenaam krijgt een persoon en/of een organisatie recht op uw nalatenschap. Naast uw geliefden kunt u dus ook KNRM (mede-) erfgenaam maken.
2. De KNRM benoemen als legataris
Een legaat kunt u zien als een gift in uw testament. U kunt zo een bepaald geldbedrag, een huis, een schilderij of andere waardevolle goederen nalaten aan de KNRM. Zo kunt u uw familieleden of goede vrienden als erfgenaam benoemen en daarnaast een gift aan de KNRM nalaten.

In overleg kan de KNRM ook als executeur optreden, dus zorgdragen voor de afwikkeling van uw nalatenschap.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden om de KNRM te benoemen in uw testament?
De KNRM beschikt over veel ervaring met nalatenschappen en waar mogelijk willen wij u graag helpen.

 • Vraag het boek “Wie goed doet, …” geheel vrijblijvend aan, waarin de mogelijkheden van schenken en nalaten op een rij staan. Hier vindt u ook het antwoord op de vraag: Waarom heten reddingboten zoals ze heten? U krijgt inzicht in wat schenkers heeft bewogen een reddingboot te schenken, voorzien van de naam van een dierbare. Achter de gekozen namen gaat een hele wereld schuil. 
  Stuur een e-mail naar: c.bartels@knrm.nl of bel naar: 088-999-6033.

 • Kom naar een van de informatiebijeenkomsten Schenken & Nalaten. Iedereen is welkom op deze bijeenkomsten, ook als u (nog) geen concrete plannen heeft om de Reddingmaatschappij te begunstigen. Op deze avonden of middagen is een lokale notaris aanwezig die zorgt voor de meest specifieke informatie en die beschikbaar is voor uw persoonlijke vragen.
  Wilt u weten wanneer de eerstvolgende avond is stuur dan een e-mail naar: c.bartels@knrm.nl of bel naar: 088-999-6033

 • Regel uw nalatenschap eenvoudig online
  Wij werken samen met NuNotariaat. Daar regelt u eenvoudig online een testament, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo.

  nu notariaat
  Ontdek hoe het werkt op www.nunotariaat.nl

 • Persoonlijk contact. Onze specialisten op dit gebied, Cora Bartels en Cees Prins informeren u - geheel vrijblijvend- graag over de mogelijkheden bij de KNRM. Zowel op het kantoor van de KNRM in IJmuiden, alsook bij u thuis.


Cees Prins en Cora Bartels

c.bartels@knrm.nl
c.prins@knrm.nl
088-999-6033

P31 A7 0628 1