Reddingbootdag Vlieland 2019

30/04
11 mei 2019
Vlieland

Tussen 10:00 en 16:00 kunt u een kijkje nemen in de het boothuis, kennismaken met de mannen die bij nacht en ontij uitrukken of meevaren met een reddingboot.

Jaarlijks organiseert ieder KNRM station een open dag, dit jaar is dit op zaterdag 11 mei. Van 10:00 - 16:00 uur bent u welkom op de haven of in het boothuis, laat u voorlichten over het materieel en inzet van KNRM Vlieland.

Wilt u eens meemaken hoe het is om met een snelle reddingboot het ruime sop te kiezen, dan kan dat ook. Voor de liefhebbers is er weer gebakken vis, de kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en u kunt ook KNRM promotie-artikelen aanschaffen.

Om u een indruk te geven van het vrijwilligerswerk bij de KNRM staan deze dag onze mannen voor u klaar om tekst en uitleg te geven over het materieel en alle nodige hulpmiddelen. Langs de kust staan 24 uur per dag en 7 dagen in de week bemanningen klaar om waar nodig assistentie te verlenen op zee. Daarbij worden jaarlijks niet alleen een groot aantal schepen met problemen geholpen, maar ook vele levens gered. Dit alles dankzij de belangeloze inzet van de vrijwilligers en de vele giften van o.a. donateurs en bedrijven.

Lees hier alles over Reddingbootdag

Bekijk hier de instructiefilm voor het meevaren met reddingboot Graaf van Bylandt en Huibert Dijkstra: