Reddingbootdag Urk 2022

30 april 2022
Urk

Zaterdag 30 april 2022 is het weer zover: de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij organiseert weer haar jaarlijkse Nationale Reddingbootdag. De deuren van de meeste  reddingstations in Nederland gaan weer open voor publiek. Ook KNRM station Urk is weer van de partij.

Donateurs

Na 2 jaar zonder reddingbootdag mogen wij weer onze donateurs van de KNRM ontvangen als ‘redders aan wal’. Deze donateurs zijn de drijvende kracht achter de KNRM. Speciaal voor deze donateurs is er de mogelijkheid voor het meevaren met de snelle reddingboot ‘Kapiteins Hazewinkel’. Neem hiervoor uw donateurspas, jonge redderskaart en de toegestuurde uitnodiging mee. Reddingbootdag is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en zich direct in te schrijven als nieuwe donateur!

Programma

De vrijwillige bemanningsleden van het reddingstation doen demonstraties met de snelle rubberboot ‘Marinus Cornelis’ tijdens de rondvaart met de reddingboot ‘Kapiteins Hazewinkel’. Vanaf de wal/ kant zullen de werking van reddingsvlotten en rooksignalen worden gedemonstreerd. Dit zal gebeuren in een aantal demonstraties die gedurende de dag worden gehouden.

Voor versterking van de inwendige mens is ook gedacht: Ook dit jaar hebben we de traditionele gebakken vis. Tevens kunnen KNRM-artikelen worden gekocht.

Reddingbootdag bij KNRM-Station Urk begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Komt u ook langs?

Maximaal 12 personen per afvaart

Door wet er regelgeving zijn wij gehouden aan maximaal 12 personen per vaartocht, dit in tegenstelling tot andere jaren. Dit kan resulteren in lange wachtrijen.

Route en parkeren

U kunt KNRM-Station Urk vinden aan de Domineesweg 33-i te Urk. Komend vanaf de A-6 rijdt u via de afslag Urk en de Domineesweg naar het voormalige Zuiderzee eiland. Net voorbij het Gemaal Vissering vindt u het boothuis van de Urker redders  aan uw linker hand.

Vanaf Emmeloord nadert u Urk over de Urkerweg. Bij de hal van Scheepswerf Balk gaat u linksaf en net voor de brug/ sluis vindt u aan uw rechterkant het boothuis en het terrein waar de KNRM haar aanlegplaats heeft.

In de omgeving (Industrierondweg) op (zeer)korte loopafstand is voldoende parkeergelegenheid.

Voor meer informatie Kijk op de website www.reddingbootdag.nl

Meevaren geen garantie
Meevaren is helaas geen garantie vanwege de weersomstandigheden, drukte en eventueel alarmeringen. Bovendien zijn we gehouden aan een maximum van 12 passagiers per vaartocht op grote reddingboten. Voor kinderen gelden leeftijds- en lengtegrenzen. Houd daar rekening mee. De dienstdoende schipper bepaalt altijd ter plekke of er gevaren kan worden.

Opname van foto's en video's tijdens reddingbootdag

Tijdens Reddingbootdag worden er foto’s en video’s gemaakt voor toekomstig promotiemateriaal, zoals posters en de website. Indien je dit
niet op prijs stelt, geef het aan bij KNRM’er op het reddingstation of stuur een e-mail aan info@knrm.nl 

DONATEUR? MEEVAREN!

MEEVAREN? DONATEUR WORDEN!