Reddingbootdag 13 mei 2023

KNRMreddingstationUrk Reddingbootdag 13 mei 2023 - KNRM
13 mei 2023
Urk

Zaterdag 13 mei 2023 is het weer zover: de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij organiseert weer haar jaarlijkse Nationale Reddingbootdag. De deuren van de meeste reddingstations in Nederland gaan weer open voor publiek. Ook KNRM-station Urk is weer van de partij.

Donateurs

Tijdens reddingbootdag mogen wij onze donateurs van de KNRM ontvangen als ‘redders aan wal’. Donateurs zijn de drijvende kracht achter de KNRM. Speciaal voor onze donateurs is er de mogelijkheid voor het meevaren met de snelle reddingboot ‘Kapiteins Hazewinkel’. Neem hiervoor uw donateurspas, jonge redderskaart en de toegestuurde uitnodiging mee.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Doneer nu

Programma

De vrijwillige bemanningsleden van het reddingstation demonstreren met de snelle rubberboot ‘Marinus Cornelis’ tijdens de rondvaart met de reddingboot ‘Kapiteins Hazewinkel’. Vanaf de wal/ kant zullen de werking van reddingsvlotten en rooksignalen worden gedemonstreerd. Dit zal gebeuren in een aantal demonstraties die gedurende de dag worden gehouden. Voor versterking van de inwendige mens is ook gedacht: Ook dit jaar hebben we de traditionele gebakken vis. Tevens kunnen KNRM-artikelen worden gekocht.

Reddingbootdag bij KNRM-Station Urk begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Komt u ook langs?

Maximaal 12 personen per afvaart

Door wet er regelgeving zijn wij gehouden aan maximaal 12 personen per vaartocht. Dit kan resulteren in langere wachtrij.

Route 

U kunt KNRM-Station Urk vinden aan de Domineesweg 33-i te Urk.

Komend vanaf de A-6 rijdt u via de afslag Urk en de Domineesweg naar het voormalige Zuiderzee eiland. Net voorbij het Gemaal Vissering vindt u het boothuis van de Urker redders aan uw linkerhand.

Vanaf Emmeloord nadert u Urk over de Urkerweg. Bij de hal van Scheepswerf Balk gaat u linksaf en net voor de brug/ sluis vindt u aan uw rechterkant het boothuis en het terrein waar de KNRM haar aanlegplaats heeft.

parkeren

In de directe omgeving (Industrierondweg) op (zeer)korte loopafstand is voldoende parkeergelegenheid waar u veilig u auto kan parkeren.

Ieder reddingstation heeft een eigen programma. Kijk op www.reddingbootdag.nl voor alle informatie per reddingstation. De meeste reddingstations openen hun deuren van 10.00uur tot 16.00uur.

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij