Reddingbootdag 1 mei 2021

1 mei 2021
45 reddingstations

I.V.M. CORONA/ COVID IS ONDERSTAANDE ONDER VOORBEHOUD

Op zaterdag 1 mei 2021 houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke opendag op de reddingstations. Reddingbootdag is de dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Op deze dag bedanken de 1.400 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die reddingwerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij de morele achterban voor de redders. Reddingbootdag is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en zich direct in te schrijven als nieuwe donateur!

Spectaculaire demonstraties
Het is voor de vrijwilligers de gelegenheid om aan iedere bezoeker met trots en plezier het verhaal over afwisselende reddingwerk van de KNRM mee te geven. Zo horen ze mooiste verhalen en redenen waarom donateurs de Redding Maatschappij steunen. Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 1 mei 2021 veel uit de kast. (Spectaculaire) demonstraties, rondleidingen, film en (soms)activiteiten voor kinderen. En het allermooiste: waar mogelijk kunnen donateurs, net als echte redders, mee op de reddingboot.

Meevaren geen garantie
Meevaren is helaas geen garantie vanwege de weersomstandigheden, drukte en eventueel alarmeringen. Bovendien zijn we gehouden aan een maximum van 12 passagiers per vaartocht op grote reddingboten. Voor kinderen gelden leeftijds- en lengtegrenzen. Houd daar rekening mee. De dienstdoende schipper bepaalt altijd ter plekke of er gevaren kan worden.

Reddingbootdag duurt van 10:00 tot 16:00 uur en wordt op de 45 reddingstations langs de Noordzeekust, de Zuid- Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden. Kijk op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers.