Reddingbootdag KNRM Oudeschild 2023

13 mei 2023
Texel Oudeschild

Op zaterdag 13 mei 2023 stelt de KNRM haar deuren open voor haar donateurs en andere bezoekers om een kijkje te nemen in de keuken van de Redding Maatschappij. Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Reddingbootdag wordt door alle 46 reddingstations van de KNRM georganiseerd, het programma duurt van 10:00 tot 16:00 uur. 

Meevaren voor donateurs 

Donateurs van de KNRM kunnen tijdens Reddingbootdag ook meevaren op een reddingboot in Oudeschid. Mensen die geen donateur zijn kunnen die dag donateur worden en direct meevaren. Zij steunen daarmee de KNRM. Vanuit de haven bij het reddingstation kunnen donateurs meevaren met reddingboot Cornelis Dito. Op de kade staat het kusthulpverleningsvoertuig met reddingboot Zalm en een kraam met informatie en artikelen uit de reddingwinkel. 

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Gedurende de vaartocht zijn donateurs verplicht een reddingvest te dragen, die door de bemanning wordt aangereikt. Er zijn ook reddingvesten voor kinderen. Kinderen kunnen alleen meevaren onder begeleiding van volwassenen. 

Meevaren is helaas geen garantie. Het is afhankelijk van weersomstandigheden of drukte. Ook tijdens Reddingbootdag kan het zijn dat een reddingstation een noodoproep krijgt, en meteen tot actie moet overgaan. Op dat moment worden de passagiers zo snel mogelijk naar het station teruggebracht, zodat de reddingboot haar reddingsactie kan starten. Wij vragen hiervoor uw begrip. De vrijwillige redders van de KNRM zijn 24/7 inzetbaar voor calamiteiten. 

Fototoestellen, telefoons en camera’s zijn mooie apparatuur om deze unieke belevenis vast te leggen. Weet dat deze apparatuur nat of vies kan worden, evenals uw kleding. Dit is op eigen risico. 

Iedereen die de KNRM een warm hart toedraagt en geïnteresseerd is, is welkom op zaterdag 13 mei 2023.  Boothuis KNRM Oudeschild is gelegen bij de jachthaven te Oudeschild. 

Tijdens Reddingbootdag worden er foto’s en video’s gemaakt voor toekomstig promotiemateriaal, zoals posters en de website. Indien je dit niet op prijs stelt, geef het aan bij KNRM’er op het reddingstation of stuur een e-mail aan info@knrm.nl

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij