Reddingbootdag Texel Oudeschild 2019

11 mei 2019
BOOTHUIS OUDESCHILD

Zaterdag 11 mei 2019 is het weer zover: Nationale Reddingbootdag!         

Ook op Texel worden alle donateurs en belangstellenden in de gelegenheid gesteld, om bij de Reddingstations Oudeschild en De Cocksdorp, een kijkje te komen nemen. 

U bent van harte welkom van 10.00 – 16.00 uur

De bemanningsleden en andere vrijwilligers staan klaar voor al uw vragen en informatie.

Als donateur van de KNRM kunt u op vertoon van uw donateurspasje of persoonlijke uitnodigingskaart op Reddingbootdag gratis meevaren. Bent u nog geen donateur, maar wilt u wel graag een rondje mee? Kom dan naar onze KNRM-kraam. U kunt ter plaatse nog donateur worden en dan in principe ook meevaren* (Door recent gewijzigde wetgeving is er een maximum van 12 passagiers per vaartocht vastgesteld, waardoor mogelijk wat langere wachttijd kan ontstaan).

Reddingstation Oudeschild

In Oudeschild liggen drie reddingboten gereed aan de steiger:

  • de Cornelis Dito, een type Nicolaas van het Reddingstation in Oudeschild
  • de Zalm, een type Float, brandingreddingboot van Station De Koog. (note: Reddingboot de Zalm vaart mee in Oudeschild, het boothuis in De Koog is hierdoor gesloten)
  • en de Prins Hendrik, een historische reddingboot (1951) komt deze dag vanuit het Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers in Den Helder naar Texel
  • ook staat het Kusthulpverleningsvoertuig ter bezichtiging op de kade. Hiermee wordt de reddingboot De Zalm gelanceerd en medische- of andere ondersteuning verleend op het strand en in de duinen.

Reddingstation De Cocksdorp

Noordelijk op het eiland, nabij de vuurtoren van De Cocksdorp, is recent een nieuw boothuis voor de Reddingboot Beursplein 5 geopend. Het Reddingstation is te bezichtigen voor donateurs, maar ook voor belangstellenden die graag een kijkje willen nemen.

  • In het boothuis van Station De Cocksdorp zijn koude en warme versnaperingen verkrijgbaar (tegen vergoeding)
  • evenals in Oudeschild, staat er een marktkraam met allerhande KNRM artikelen.
  • ook hier zijn donateurs van harte welkom om mee te varen met de Reddingboot Beursplein 5

Veiligheid aan boord
Voordat u aan boord gaat krijgt u een reddingvest in bruikleen, wij hebben zwemvesten beschikbaar voor groot en klein. Kinderen mogen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene mee aan boord, daarbij geldt, mits het weer en de golfslag het toelaat. Voor de open reddingboten van De Koog en Oudeschild geldt een minimum leeftijd van 8 jaar. Bij rustig weer kan de schipper daarvan afwijken.

Als u er zeker van wilt zijn dat u op deze drukke dag mee kunt varen, meldt u zich dan s.v.p. aan vóór 15.30 uur.

Kom kijken, overtuig uzelf en wordt ook Redder aan de Wal!

Wij verheugen ons op uw komst en heten u alvast van harte welkom….