Reddingbootdag Texel De Cocksdorp 2022

30 april 2022
De Cocksdorp

Op zaterdag 30 april 2022 stelt de KNRM haar deuren open voor haar donateurs en andere bezoekers om een kijkje te nemen in de keuken van de Redding Maatschappij. Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Reddingbootdag wordt door bijna alle reddingstations van de KNRM georganiseerd, het programma duurt van 10:00 tot 16:00 uur.

Meevaren voor donateurs
Donateurs van de KNRM kunnen tijdens Reddingbootdag ook meevaren op een reddingboot bij De Cockdorp. Mensen die geen donateur zijn kunnen die dag donateur worden en direct meevaren. Zij steunen daarmee de KNRM. Vanaf het strand nabij het reddingstation kunnen donateurs meevaren met reddingboot Beursplein 5, meld je aan bij het boothuis. 

Gedurende de vaartocht zijn donateurs verplicht een reddingvest te dragen, die door de bemanning wordt aangereikt. Er zijn ook reddingvesten voor kinderen. Kinderen kunnen alleen meevaren onder begeleiding van volwassenen. Meevaren is helaas geen garantie. Het is afhankelijk van weersomstandigheden of drukte. Ook tijdens Reddingbootdag kan het zijn dat een reddingstation een noodoproep krijgt, en meteen tot actie moet overgaan. Op dat moment worden de passagiers zo snel mogelijk naar het station teruggebracht, zodat de reddingboot haar reddingsactie kan starten. Wij vragen hiervoor uw begrip. De vrijwillige redders van de KNRM zijn 24/7 inzetbaar voor calamiteiten.

Fototoestellen, telefoons en camera’s zijn mooie apparatuur om deze unieke belevenis vast te leggen. Weet dat deze apparatuur nat of vies kan worden, evenals uw kleding. Dit is op eigen risico.

Iedereen die de KNRM een warm hart toedraagt en geïnteresseerd is, is welkom op zaterdag 30 april 2022. 
Boothuis KNRM De Cocksdorp is gelegen aan de Volharding (richting de vuurtoren) te De Cocksdorp.

Tijdens Reddingbootdag worden er foto’s en video’s gemaakt voor toekomstig promotiemateriaal, zoals posters en de website. Indien je dit niet op prijs stelt, geef het aan bij KNRM’er op het reddingstation of stuur een e-mail aan info@knrm.nl.