Reddingbootdag Ouddorp 2019

30/04
11 mei 2019
Ouddorp

Bezoekers en ‘Redders aan de wal’ met familie zijn op zaterdag 11 mei 2019 tussen 10.00 uur en 16.00 uur van harte welkom op ons reddingstation aan de Ouddorpse haven in Ouddorp. Op de laatste zaterdag van april organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. Dé dag kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

U bent ook dit jaar weer van harte welkom op KNRM-reddingstation Ouddorp!

Programma

  • Naast het meevaren op de reddingboten zijn er de gehele dag activiteiten te doen en te zien tijdens de reddingbootdag!
  • De hele dag is het voor donateurs en nieuwe donateurs mogelijk om mee te varen met de legendarische en historische reddingboot De Koningin Juliana
  • Om 11:00 uur en 15:00 uur zijn er demonstraties met de Skyshark samen met een flyboard demo (https://www.skyshark.nl/)
  • Om 13.30 uur zal wereldkampioen kitesurfen Youri Zoon een demonstratie geven bij het station
  • De KNRM zal doorlopend een reddingsdemonstratie geven, waarbij de toeschouwers live het marifoon verkeer met de "Kustwacht" kunnen volgen om een idee te krijgen hoe de communicatie bij een reddingactie gaat.
  • Verkoop van diverse KNRM Gadgets
  • springkussen voor de kinderen
  • gebakken vis
  • koffie, thee en frisdrank.
  • voor de nieuwe donateurs is er een leuke attentie beschikbaar.

Waar?
Het KNRM reddingstation Ouddorp. Bezoekers en ‘redders aan wal’ met familie zijn tussen 10.00 uur en 16.00 uur van harte welkom op ons reddingstation aan de Ouddorpse haven in Ouddorp.

Wie zijn wij?
Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk. Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 27 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. En voor die mensen is Reddingbootdag. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij werd in 1824 bij wijze van particulier initiatief opgericht. En nog altijd werkt de landelijke hulpverleningsorganisatie geheel zelfstandig, zonder subsidies van de overheid. Zaterdag 6 mei is een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM. Mede daarom is Reddingbootdag ook hèt moment voor het werven van nieuwe donateurs: “Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!”

Wat moet u weten?

Als u donateur bent mag u met ons meevaren op vertoon van uw donateurspas die u van ons ontvangen heeft. Kijkt u van te voren even ons veiligheidsfilmpje?

Lees hier alles over Reddingbootdag