Reddingbootdag Noordwijk aan Zee 2022

30 april 2022 (10:00u. t/m 18:00u.)
Op het strand t.h.v. de vuurtoren in Noordwijk

Tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op de Reddingboot Paul Johannes. Een unieke en bijzondere ervaring die alleen voor donateurs is weggelegd. Meevaren is helaas geen garantie.

Reddingbootdag is ieder jaar een gezellig druk bezocht evenement. Het is afhankelijk van weersomstandigheden en drukte of eventueel een echte alarmering. Bovendien zijn we gehouden aan een maximum van 12 passagiers per vaartocht op grote reddingboten.

Donateurs mogen meevaren

U mag meevaren met de reddingboot Paul Johannes als u donateur bent. Als donateur heet u bij de KNRM ‘Redder aan de wal’ of ‘Jonge Redder’. U bent ‘Redder aan de wal’ of ‘Jonge Redder’ als u de KNRM financieel steunt. ‘Redders aan de wal’ en ‘Jonge Redders’ krijgen jaarlijks hun donateurspas in januari of april thuisgestuurd.

Wilt u meevaren? Neem uw donateurspas van het jaar 2021 mee, samen met de uitnodiging die bij het aprilnummer van het donateursblad De Reddingboot is toegestuurd. Laat op het reddingstation uw donateurspas zien en lever de uitnodiging in bij de vrijwilligers van de KNRM.

Bent u geen donateur en wilt u toch meevaren?

Dan heeft u een goede reden om toch donateur van de KNRM te worden! De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De financiële bijdragen van de donateurs maken het reddingswerk door de vrijwilligers en het varen van de reddingboten mogelijk. De KNRM koestert de bestaande band die zij met haar donateurs heeft. ‘Redders aan de wal’ dragen de KNRM al een warm hart toe en dat beloont de Redding Maatschappij met een onvergetelijk dag.

Om mee te varen met de reddingboot, wordt u donateur door een machtiging voor een financiële bijdragen af te geven. Donateur worden kan op Reddingbootdag zelf op alle 45 reddingstations, maar ook gemakkelijk online via www.knrm.nl/doneren.

Bij de KNRM staat veiligheid altijd voorop, zeker aan boord van de reddingboten. De schipper bepaalt of er wel of niet gevaren wordt, met slecht weer kan het voorkomen dat het varen niet door gaat.

Reddingbootdag is ieder jaar een gezellig druk bezocht evenement. Meevaren is helaas geen garantie. Het is afhankelijk van weersomstandigheden en drukte of eventueel een echte alarmering. Bovendien zijn we gehouden aan een maximum van 12 passagiers per vaartocht op grote reddingboten.

Vaart u tijdens Reddingbootdag een rondje mee? Dan gaan wij ervan uit dat u goed ter been bent en u uzelf kunt vasthouden aan de reddingboot. Luister naar de instructies van de bemanning en maak uw reddingvest goed vast. Aan boord moet u zich altijd vasthouden aan het schip: één hand voor uzelf en één hand voor de reddingboot.

Let op!

Fototoestellen, telefoons en camera’s zijn mooie apparatuur om deze unieke belevenis vast te leggen. Weet dat deze apparatuur nat of vies kan worden, evenals uw kleding. Dit is op eigen risico.

Ook tijdens Reddingbootdag kan het zijn dat een reddingstation een noodoproep krijgt, en meteen tot actie moet overgaan. Op dat moment worden de passagiers zo snel mogelijk terug naar het reddingstation gebracht, zodat de reddingboot haar reddingsactie kan uitvoeren. Wij vragen hiervoor uw begrip. De vrijwillige redders van de KNRM zijn 24/7 inzetbaar voor calamiteiten.

Tot ziens op Reddingbootdag!