Reddingbootdag Noordwijk aan Zee 2019

30/04
Zaterdag 11 mei 2019 (10:00 tot 16:00)
Noordwijk aan Zee

Reddingbootdag Noordwijk aan Zee

Op zaterdag 11 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag, reddingbootdag genoemd. Deze dag speciaal georganiseerd voor donateurs en belangstellenden die kennis willen maken met het werk van de KNRM. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. En voor die mensen is Reddingbootdag. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij werd in 1824 bij wijze van particulier initiatief opgericht. En nog altijd werkt de landelijke hulpverleningsorganisatie geheel zelfstandig, zonder subsidies van de overheid.

Reddingbootdag is een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM. Mede daarom is Reddingbootdag ook het moment voor het werven van nieuwe donateurs: “Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!”

U kunt ons vinden ter hoogte van de vuurtoren in Noordwijk. We varen tussen 10.00 en 16.00.

Al met al belooft het een feestelijke dag te worden en de KNRM Noordwijk aan Zee heet u van harte welkom!

Bekijk hier de instructiefilm voor het meevaren met reddingboot Paul Johannes:

Lees hier alles over Reddingbootdag