Reddingbootdag Hindeloopen 2022

30 april 2022
Hindeloopen

Het is weer zover! Op zaterdag 30 april organiseert de KNRM opnieuw de Landelijke Reddingbootdag. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materiaal van de KNRM.

Ook KNRM STATION HINDELOOPEN doet mee. Zij opent op zaterdag 30 april van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren. Reddingbootdag is ieder jaar opnieuw een gezellig en drukbezocht evenement. Meevaren is afhankelijk van weersomstandigheden, drukte of een eventuele echte alarmering. Op de reddingbootdag mogen maximaal 12 passagiers per keer meevaren. We kunnen daarom geen “meevaar” garantie geven.

We varen met onze twee reddingboten de Alida en de Neeltje StruisEen unieke en bijzondere ervaring die, helaas, alleen voor donateurs is weggelegd. Bent u nog geen donateur en wilt u wel meevaren? Word dan donateur tijdens Reddingbootdag!

Om mee te varen wordt u donateur door een machtiging voor een financiële bijdrage af te geven. Donateur worden kan op Reddingbootdag zelf op alle 45 reddingstations, maar ook gemakkelijk online via www.knrm.nl/doneren.

Meevaren? LET OP!  Wij gaan ervan uit dat u goed ter been bent en u uzelf kunt vasthouden aan de reddingboot. Luister naar de instructies van de bemanning en maak uw reddingvest goed vast. Aan boord moet u zich altijd vasthouden aan het schip: één hand voor uzelf en één hand voor de reddingboot.

Fototoestellen, telefoons en camera’s zijn mooie apparatuur om deze unieke belevenis vast te leggen. Weet dat deze apparatuur nat of vies kan worden, evenals uw kleding. Dit is op eigen risico.

Ook tijdens Reddingbootdag kan het zijn dat een reddingstation een noodoproep krijgt, en meteen tot actie moet overgaan. Op dat moment worden de passagiers zo snel mogelijk naar het station teruggebracht, zodat de reddingboot haar reddingsactie kan starten. Wij vragen hiervoor uw begrip. De vrijwillige redders van de KNRM zijn 24/7 inzetbaar voor calamiteiten.

Bij de KNRM staat veiligheid altijd voorop, zeker aan boord van de reddingboten. De schipper bepaalt of er wel of niet gevaren wordt, met slecht weer kan het voorkomen dat het varen niet door gaat.

Tot ziens op Reddingbootdag!