Reddingbootdag Hansweert 2019

11 mei 2019
Hansweert

Zaterdag 11 mei organiseert KNRM Hansweert voor de 10e maal reddingbootdag!

Op deze open dag worden donateurs en toekomstige donateurs in de gelegenheid gesteld om op ons reddingstation een kijkje te komen nemen tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Het voorlopige programma ziet er als volg uit:

  • Meevaren met de reddingboot voor donateurs en leden van team jonge redders. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden en noodoproepen.;
  • Demonstratie brandweer & ambulance;
  • (Film)presentaties;
  • Klim in een reddingsvlot;
  • Maak kennis met de zeeverkenners (waterscouts);
  • Diverse spelletjes, armbandjes maken, schminken en kleurhoek;
  • Verkoop van KNRM artikelen uit de reddingwinkel;
  • Ijskraam, suikerspin, diverse dranken, friet en snacks (tegen betaling);
  • Uiteraard staan onze bemanningsleden klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Meevaren
Door aangepaste regelgeving zijn de regels voor het meevaren veranderd. Per ronde mogen maximaal 12 passagiers meevaren. Kom dus op tijd, want VOL=VOL !
*: De komst van de brandweer en ambulance is onder voorbehoud van operationele omstandigheden.

Houd onze facebookpagina in de gaten voor updates rondom reddingbootdag.

Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!
Wilt u meevaren met de reddingboot Jan van Engelenburg? Wordt dan nu alvast donateur (redder aan wal). Als redder aan wal ontvangt u 3 maal per jaar het blad "De Reddingboot" en een maandelijkse nieuwsbrief per e-mail.

Meevaren met de reddingboot is geheel op eigen risico. Kinderen mogen mee vanaf 4 jaar. Per volwassene mogen maximaal 2 kinderen meevaren. Leden van team jonge redders mogen uitsluitend meevaren onder begeleiding van een volwassen donateur of KNRM opstapper. Veiligheid staat bij de KNRM altijd op nummer 1. Één van de spelregels aan boord is dan ook: "Één hand voor jezelf en één hand aan de boot". Aan boord van de reddingboot kunt u nat worden. Daarom raden wij aan om voorzichtig te zijn met telefoons, fotocamera's etc.

Over reddingbootdag
Één keer per jaar organiseren de vrijwilligers van de KNRM een landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Bij de KNRM draait alles om de ruim 1.300 vrijwilligers. 365 dagen per jaar staan zij klaar, 24 uur per dag voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk niet doen zonder de vrijwillige bijdragen van donateurs die de KNRM een warm hart toe dragen. En voor die mensen is de nationale reddingbootdag. Want deze Redders aan wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vrijwillige bijdrage, maar vormen daarnaast ook de morele achterban voor de redders.

Lees hier alles over Reddingbootdag

Bekijk hier de veiligheidsinstructiefilm voor het meevaren met de reddingboot: