Reddingbootdag Elburg 2019

30/04
11 mei 2019
Elburg

Reddingbootdag is de nationale open dag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Bij alle 45 stations in Nederland kan het publiek op zaterdag 11 mei 2019 weer zien en beleven hoe de vrijwillige redders hun werk uitvoeren. Ook KNRM Station Elburg organiseert in en om het boothuis diverse demonstraties en activiteiten. Donateurs en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De KNRM is een zelfstandig opererende, ongesubsidieerde organisatie. Mede dankzij de financiële bijdragen van de donateurs – de ‘Redders aan de Wal’ – kunnen jaarlijks vele mensen in nood worden geholpen. Op Reddingbootdag bedanken de 1.300 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die reddingwerk financieel mogelijk maken.

Activiteiten
Naast het boothuis aan de J.P. Broekhovenstraat 45 staan 11 mei van 10.00 tot 16.00 uur diverse kramen opgesteld, met dit jaar ook de modelbotenvereniging. Een rondleiding door het boothuis behoort eveneens tot de mogelijkheden en natuurlijk mag iedereen de redders van de KNRM het hemd van het lijf vragen over het belangrijke reddingwerk op de Randmeren.

Meevaren?
Een jaarlijkse activiteit is het meevaren met de reddingboot. KNRM Station Elburg beschikt over een razendsnelle reddingboot uit de Nicolaasklasse; de ‘Evert Floor’. Dit schip, dat is vernoemd naar haar schenker, zal ook dit jaar de nodige rondes varen op de Randmeren.

Het meevaren is bedoeld voor Donateurs en hun gezinsleden. Wie nog geen donateur is, kan gegarandeerd meevaren nadat hij of zij donateur is geworden. Dit kan al vanaf € 25,- per jaar en met deze donatie steunt u het belangrijke reddingwerk van de KNRM.

Reddingbootdag is een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over een bijzondere organisatie. KNRM Station Elburg heet u van harte welkom!

Lees hier alles over Reddingbootdag