Reddingbootdag Eemshaven 2019

11 mei 2019
Eemshaven

Op zaterdag 11 mei houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op de reddingstations. Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Op deze dag bedanken de 1.300 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die reddingwerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij de morele achterban voor de redders. Reddingbootdag is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en zich direct in te schrijven als nieuwe donateur!

Spectaculaire demonstraties
Het is voor de vrijwilligers dé gelegenheid om aan iedere bezoeker met trots en plezier het verhaal over afwisselende reddingwerk van de KNRM mee te geven. Zo horen ze mooiste verhalen en redenen waarom donateurs de Redding Maatschappij steunen. Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 11 mei alles uit de kast. Spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. En het allermooiste: waar mogelijk kunnen donateurs, net als echte redders, mee op de reddingboot.

Programma KNRM reddingstation Eemshaven

Ook bij KNRM Eemshaven zetten we dit jaar de deuren weer open voor het publiek. Iedereen is van 10:00 tot 16:00 uur van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen op ons reddingstation!
We hebben ons best gedaan weer een leuk programma samen te stellen Onze Duitse collega's van DGzRS Borkum zijn deze dag weer onze gasten en komen met de Seenotkreuzer 'Alfried Krupp' en dochterboot 'Glückauf' naar de Eemshaven.
Ook zijn we heel blij dat agenten van Politie Noord Nederland (team Ommelanden Noord) aanwezig willen zijn met o.a. een kleine, snelle en wendbare RHIB-motorboot op trailer. Zij zullen jong en oud gaan vertellen over hun werk bij de politie. De muzikale omlijsting van ons programma wordt 's morgens verzorgd door het accordeonisten-duo Bram Bos en Jacob van der Molen en 's middags komt traditiegetrouw het shantykoor 'Westerstörm' voor ons optreden. Voor onze jongste bezoekers is er dit jaar een speciale gast aanwezig; Rinus Redder! Deze vriendelijke en meeste bekende redder bij de KNRM vindt het erg leuk om met de kinderen op de foto te gaan! Dus houdt uw fotocamera of mobiele telefoon bij de hand!
Ook hebben we voor de jeugd weer een puzzeltocht uitgezet in het stationsgebouw en wordt er een kleur- en knutselhoek ingericht.
Ook een kraam waar in ruil voor een gift veel leuke KNRM artikelen verkrijgbaar zijn, zal niet ontbreken. Nieuw dit jaar is de verkoop van RVS reddingbootjes, naambordjes, schildjes en leuke RVS sfeerlichtjes die door enkele bemanningsleden zelf gemaakt worden.
Kortom, allemaal ingrediënten voor een superleuke Reddingbootdag in de Eemshaven!

Bekijk hier de veiligheidsinstructiefilm voor het meevaren met de reddingboot: