Reddingbootdag Den Helder 2019

11 mei 2019
Den Helder

Bezoek reddingstation Den Helder tijdens Reddingbootdag 2019! Het terrein op Harssensschiereiland is geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur. Komt u met de trein dan kunt u vanaf het station de bus naar de Texelse boot nemen.

Meevaren met de reddingboot Joke Dijkstra kan als u donateur bent. Bent u geen donateur, dan kunt u zich alsnog aanmelden als donateur en meevaren. Opstapkaarten voor een tocht met de Joke Dijkstra zijn af te halen bij het boothuis op vertoon van uw donateurkaart. Aan boord van de Joke Dijkstra bent u verplicht een reddingvest te dragen, die door de bemanning zal worden aangereikt. Er zijn ook reddingvesten voor kinderen. Kinderen varen alleen mee onder begeleiding.

Verder zal de Reddingbrigade aanwezig zijn met boten en een stand. Ook met deze boten kan worden meegevaren.

Onder voorbehoud als deze in de haven ligt, is de EVT Guardian van de Kustwacht open voor publiek (zie foto).

Om 13:30 uur wordt er een reddingsvlot opgeblazen voor het boothuis. Dit is mogelijk gemaakt door VIKING Lifesaving Equipment.

Voor kinderen is er een springkussen aanwezig.

Gedurende de hele dag zullen er door bemanningsleden kleine demo’s gegeven worden in de haven.

Bij het boothuis staat een kraam van het Reddingmuseum waar u allerlei nautische hebbedingetjes kunt kopen. In de garage van het boothuis kunt u tegen een kleine vergoeding koffie, frisdrank, soep, hamburgers en broodjes worst verkrijgen. De opbrengst komt ten goede aan de KNRM.