Reddingbootdag Callantsoog 2019

30/04
11 mei 2019
Callantsoog

Op zaterdag 11 mei 2019 stelt de KNRM haar deuren open voor haar donateurs en andere bezoekers om een kijkje te nemen in de keuken van de Redding Maatschappij. Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Reddingbootdag wordt door alle 45 reddingstations van de KNRM georganiseerd, het programma duurt van 10:00 tot 16:00 uur.

Vaartochten
Donateurs van de KNRM kunnen tijdens Reddingbootdag ook meevaren op een reddingboot in Callantsoog. Mensen die geen donateur zijn kunnen die dag donateur worden en direct meevaren. Zij steunen daarmee de KNRM. Vanaf het strand ter hoogte van de Reddingsbrigadepost worden de donateurs met boten van de reddingbrigade naar de Koen Oberman gebracht, welke zich al op zee bevindt. Gedurende de vaartocht zijn donateurs verplicht een reddingvest te dragen, die door de bemanning wordt aangereikt. Er zijn ook reddingvesten voor kinderen. Kinderen kunnen alleen meevaren onder begeleiding van volwassenen.

Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in het boothuis van KNRM Callantsoog. De vrijwilligers laten alle reddingmaterialen zien. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen in een wippertoestel ervaren hoe het is om gered te worden.

Kortom er is genoeg te zien en te beleven tijdens Reddingbootdag. Iedereen die de KNRM een warm hart toedraagt en geïnteresseerd is, is welkom op zaterdag 11 mei. Boothuis KNRM Callantsoog is gelegen aan de Lepelaarsweg 18.

Lees hier alles over Reddingbootdag

Bekijk hier de instructies voor het meevaren met reddingboot Koen Oberman: