pers | reddingstations | webshop | mijnknrm | contact

KNRM Header
Word donateur

U bevindt zich hier: home > nieuws 

KNRM op Twitter

KNRM vrijwilligers verdriedubbelen elke gedoneerde euro

IJmuiden, 7 december 2012

Vrijdag 7 december is het de dag van de vrijwilliger. De vrijwilligerswaarde is vaak onzichtbaar.

Op veel plaatsen in Nederland wordt extra aandacht gegeven aan het goede werk dat vrijwilligers doen. De KNRM drukt al enkele jaren de toegevoegde waarde van de vrijwilligers uit in euro’s. Aan elke euro, die aan de KNRM wordt gedoneerd, voegen de vrijwilligers € 2,22 extra waarde toe door belangeloze inzet en beperking van schade bij incidenten op zee.

De KNRM is trots op al die mensen, die zich gemotiveerd inzetten voor het reddingwerk op zee en op het ruime binnenwater. Voor de uitvoering van het reddingwerk trekt de KNRM vrijwilligers aan, die kennis van zaken hebben en deze professionaliteit weten te combineren met ‘hart voor de zaak’. Dat is noodzakelijk, want de KNRM garandeert de inzet van 45 reddingstations, 70 reddingboten en 1.100 vrijwilligers op ieder moment van de dag, ongeacht de weersomstandigheden.

Vrijwilligersdag 2012 - Foto Arie van Dijk

218.000 kosteloze manuren
Het is mogelijk om de inzet van de KNRM-vrijwilligers te duiden in geld. De Redding Maatschappij werkt met vrijwillige bemanningsleden op de reddingboten. Maar ook aan de wal zijn veel vrijwilligers actief voor coördinatie, onderhoud van het materieel of actief op bestuurlijk niveau. In totaal maken deze vrijwilligers meer dan 218.000 manuren per jaar, die omgerekend in euro’s een waarde vertegenwoordigen van ruim zeven miljoen euro. Schadebeperking Door mensen te helpen of te redden op zee wordt vervolgschade aan mensen of materieel en persoonlijk leed voorkomen. Er is voor het rekenmodel geschat dat de materiële waarde van have en goed die werd gered ruim 11 miljoen bedraagt. De waarde van een gered mens is echter niet in geld uitgedrukt en daarom niet mee genomen. Wel is meegerekend wat de organisatie bijdraagt aan de professionaliteit van de hulpverlening.

€2.22 euro toegevoegde waarde
In 2011 ontving de KNRM meer dan acht miljoen euro aan donaties. Aan elke euro, die aan de KNRM wordt gedoneerd, voegen de KNRM en de vrijwilligers omgerekend € 2,22 extra waarde toe. Deze niet-zichtbare verdriedubbeling van het financiële resultaat wordt behaald door de belangeloze vrijwilligersinzet.

De KNRM is volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen van donateurs en ontvangt geen overheidssubsidie voor de instandhouding van het reddingwerk. Vrijwilligers, donateurs en kosteloze hulpverlening zijn de pijlers waarop de KNRM sinds 1824 is gefundeerd. De dag van de vrijwilliger is een goed moment om daar nog eens bij stil te staan.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de KNRM; Meld u aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.Agenda

Kerstarrangement Visserijmuseum
Breskens, 28 december 2014
 

Boot Holland
Leeuwarden, 6 - 11 februari 2015
 

Hiswa Amsterdam Boat Show
Amsterdam, 11 - 15 maart 2015
 

NLDoet KNRM Blaricum
Blaricum, 21 maart 2015
 

Alle activiteiten

Steun ons

Donaties
Acties
Reddingwinkel
Loffelijke initiatieven
Nalatenschappen
Bedrijfssponsoring
Geef tijd

Waar wij zijn

Reddingstations
Lifeguardposten
Evenementen
Reddingmusea
Links
Reddingbootdag

Wie wij zijn

Vrijwilligers
Redder aan het werk
Beroepsorganisatie
Organisatievorm
Samenwerkingspartners
Historie

Wat wij doen

Redden en helpen
Radio Medische Dienst
Patientenvervoer
Fondsenwerven
Achteraf
Jaarverslag
Reddingwinkel

Jonge redders

Aanmelden
Spreekbeurt
Redder worden
Spelletjes
Prijsvraag

KNRM

Haringkade 2
1976 CP IJmuiden
Tel.: 0255 548454

    

Home | Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer