pers | reddingstations | webshop | mijnknrm | contact

KNRM Header
Word donateur

U bevindt zich hier: home > nieuws 

KNRM op Twitter

KNRM bouwt zwembad met STC-KNRM

Rotterdam, 5 december 2012

STC-KNRM en de KNRM bouwen een nieuw zwembad voor maritieme trainingen in Rotterdam. Vrijwillige redders en personeel van maritieme bedrijven kunnen bij STC-KNRM opleidingen volgen.


STC-KNRM zwembad ontwerpSTC-KNRM zal vanaf april 2013 kunnen beschikken over een hypermodern trainingsbad bij haar trainingscentrum in Rotterdam. Het ruim bemeten drijvende zwembad (25 x 12,5 meter) heeft alle voorzieningen voor het trainen van specifieke doelgroepen binnen de maritieme en offshore branche. Er kunnen golven opgewekt worden, wind gemaakt en duisternis gecreëerd. 

Het opleidingscentrum STC-KNRM, waarvan de KNRM voor de helft eigenaar is, verzorgt ‘emergency response’ training voor medewerkers uit de Offshore en Maritieme sectoren. Deze (verplichte) trainingen, worden gegeven in een modern en hoogwaardig trainingscentrum midden in het Rotterdamse havengebied. De huidige trainingsfaciliteit in de vorm van een klein bad is te beperkt voor de groeiende belangstelling voor de opleidingen van STC-KNRM. Het nieuwe zwembad zal gebruikt worden voor de Helicopter Underwater Escape Training, oefenen met reddingvlotten, man-over-boordoefeningen enzovoorts.

De bestaande gebouwen worden gebruikt voor theorielessen, incidentbestrijdingstrainingen, ontvangst van trainingsgroepen, restaurant en kleedruimtes. Naast het zwembad komt een aanlegsteiger voor reddingboten, waarmee opleidingen en trainingen in het varen met snelle vaartuigen worden uitgevoerd.

De KNRM is sinds 2012 aandeelhouder van STC-KNRM om de opleidingen voor de vrijwillige reddingbootbemanningen via een officiële partner te kunnen inrichten en uitvoeren. De kennis en ervaring van de KNRM op het gebied van search and rescue, varen met snelle reddingboten en instructie aan bemanningsleden, wordt door STC-KNRM op commerciële basis aangeboden aan alle partijen die hiervoor belangstelling tonen. De KNRM deelt mee in het bedrijfsresultaat. Deze inkomsten komen ten goede aan het reddingwerk van de KNRM.

De ervaring die de KNRM heeft in het bouwen van drijvende boothuizen en bemanningsverblijven is door STC-KNRM benut bij de bouw van het nieuwe drijvende trainingscomplex. De bouw wordt uitgevoerd door Eerland in Rotterdam. Eind april moeten de eerste cursisten er in te water kunnen gaan.

(Afbeelden zijn een artist's impression. Buitenzijde krijgt andere kleurstelling dan getekend.)

STC KNRM STC KNRM STC KNRM STC KNRM STC KNRM STC KNRM
Klik op een foto voor de vergroting

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de KNRM; Meld u aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.Agenda

Kerstarrangement Visserijmuseum
Breskens, 28 december 2014
 

Boot Holland
Leeuwarden, 6 - 11 februari 2015
 

Hiswa Amsterdam Boat Show
Amsterdam, 11 - 15 maart 2015
 

NLDoet KNRM Blaricum
Blaricum, 21 maart 2015
 

Alle activiteiten

Steun ons

Donaties
Acties
Reddingwinkel
Loffelijke initiatieven
Nalatenschappen
Bedrijfssponsoring
Geef tijd

Waar wij zijn

Reddingstations
Lifeguardposten
Evenementen
Reddingmusea
Links
Reddingbootdag

Wie wij zijn

Vrijwilligers
Redder aan het werk
Beroepsorganisatie
Organisatievorm
Samenwerkingspartners
Historie

Wat wij doen

Redden en helpen
Radio Medische Dienst
Patientenvervoer
Fondsenwerven
Achteraf
Jaarverslag
Reddingwinkel

Jonge redders

Aanmelden
Spreekbeurt
Redder worden
Spelletjes
Prijsvraag

KNRM

Haringkade 2
1976 CP IJmuiden
Tel.: 0255 548454

    

Home | Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer