pers | reddingstations | webshop | mijnknrm | contact

KNRM Header
Word donateur

U bevindt zich hier: home > nieuws 

KNRM op Twitter

Gouden Wimpel voor St. NH van 1816

Leeuwarden, 8 februari 2013

KNRM eert bijzondere relaties met jaarlijkse erewimpels.

De goede-doelenstichting van de verzekeringsmaatschappij Noordhollandsche van 1816 heeft de Gouden Wimpel 2012 van de KNRM gewonnen. De stichting werd door het publiek verkozen uit een lijst van tien door de KNRM genomineerde relaties. “Voor elke genomineerde geldt dat hij of zij in 2012 iets bijzonders heeft gedaan voor de KNRM. Wel beschouwd waren er dus uitsluitend winnaars”, aldus de KNRM. De Redding Maatschappij is ongesubsidieerd en hecht om die reden veel belang aan goede relaties.

Onder de genomineerden bevonden zich ‘instituten’ als Koninklijke Boskalis, Frits Wester, Grand Hotel Huis ter Duin en topkok Herman den Blijker. Deze gevestigde namen namen het onder meer op tegen schier onbekende particulieren, die in de privésfeer veel voor de KNRM hebben betekend. Mede daarom was van strijd geen sprake. “Het ging niet om het winnen”, onderstreepte Stephan Stokkermans, commercieel directeur van Huis ter Duin. “Iedereen doet op zijn manier zijn best voor de KNRM. Dat je bijdrage door de KNRM wordt opgemerkt en op waarde wordt geschat, vind ik mooi. In dit geval was meedoen écht belangrijker dan winnen”.

Waarderingsprijs
De Gouden Wimpel is een jaarlijks terugkerende waarderingsprijs voor relaties van de KNRM, die zich in het voorbije jaar hebben onderscheiden. De prijs wordt toegekend door de KNRM zelf, met steun van Boot Holland, de Waterkampioen en Faber Vlaggen, de producent van de wimpel. De uitreiking vindt jaarlijks plaats tijdens de openingsdag van Boot Holland. “Dat is een beurs waar wij al sinds jaar en dag staan, zonder dat we ook maar iets betalen. Kijk, Boot Holland komt zelf ook in aanmerking voor een nominatie”, stelt initiator Edward Zwitser.

De KNRM bepaalde de shortlist van genomineerden. Uiteindelijk bepaalde een groep van bijna 15.000 donateurs én de ruim 1.100 vrijwilligers van de KNRM wie de Gouden Wimpel moest winnen. De Zilveren Wimpel ging naar vierdaagseloper Onno Borgeld, terwijl Frits Wester met de Bronzen Wimpel naar huis ging. Elke genomineerde ontving een oorkonde.

Over de winnaar
Winnaar Stichting Noordhollandsche van 1816 doneerde in 2008 anderhalf miljoen euro aan de KNRM, bestemd voor de ontwikkeling van een nieuw reddingbootklasse. Toen dat enorme bedrag recent onvoldoende bleek te zijn, verhoogde de stichting de bijdrage met nog een grote schenking. De stichting is enorm betrokken bij het bouw- en ontwikkelingstraject van de nieuwe reddingbootklasse, maar ook bij het reddingwerk in zijn algemeenheid. Elk jaar is de stichting met een grote delegatie aanwezig op het Reddersgala van de KNRM.

Volgend jaar
Tijdens Boot Holland 2014 zullen er door de KNRM opnieuw erewimpels worden uitgereikt aan bedrijven, organisaties en/of particulieren die zich ten bate van de KNRM hebben onderscheiden.

Foto's: Arie van Dijk

Goud Zilver en Brons 2012 De Gouden Wimpel voor NH 1816 Alle genomineerden Toespraak van de winnaar NH 1816 voorzitter H. Aaanstoot
Klik op een foto voor de vergroting

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de KNRM; Meld u aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.Agenda

Informatie-middag Schenken & Nalaten...
Zeist, 2 juni 2015
 

Sportbotenforum MEGA Meeting
Eiland van Maurik, 12 - 14 juni 2015
 

Opera Costa Concordia
Haarlem, 19 - 20 juni 2015
 

Egmondse Visserijdag
Egmond aan Zee, 20 juni 2015
 

Alle activiteiten

Steun ons

Donaties
Acties
Reddingwinkel
Loffelijke initiatieven
Nalatenschappen
Bedrijfssponsoring
Geef tijd
Beweeg voor de KNRM

Waar wij zijn

Reddingstations
Lifeguardposten
Evenementen
Reddingmusea
Links
Reddingbootdag

Wie wij zijn

Vrijwilligers
Redder aan het werk
Beroepsorganisatie
Organisatievorm
Samenwerkingspartners
Historie

Wat wij doen

Redden en helpen
Radio Medische Dienst
Patientenvervoer
Fondsenwerven
Achteraf
Jaarverslag
Reddingwinkel

Jonge redders

Aanmelden
Spreekbeurt
Redder worden
Spelletjes
Prijsvraag

KNRM

Haringkade 2
1976 CP IJmuiden
Tel.: 0255 548454

    

Home | Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer