Skip to main content

Zonnige Reddingbootdag 2019

Datum: zaterdag 11 mei 2019 | Sectie: Nieuws

Vandaag werd voor de 25e keer Reddingbootdag gehouden bij de KNRM. Het was een zonovergoten dag waarbij de donateurs actief kennis maakten met het reddingwerk van de KNRM. Met 15.000 bezoekers was het wat rustiger dan voorgaande jaren, maar met het zonnetje erbij werd het voor velen een onvergetelijke dag.

De zonnige en winderige weersvoorspelling, het feit dat het evenement, dat meestal in de meivakantie valt, dit jaar later viel in een toch al drukke evenementen mei-maand en de aankondiging dat er op de grotere boten met maximaal 12 personen gevaren kon worden, maakte het naar waarschijnlijkheid minder druk.

Het maakte in ieder geval dat het wachten voor het traditionele tochtje met de reddingboot op veel reddingstations, met het zonnetje erbij, een aangename tijdsbesteding werd. Er werd bijna overal de hele dag gevaren met donateurs en trok zelfs de bezoekersstroom in de middag nog wat aan.

Door het rustige verloop van de dag konden de donateurs en andere belangstellenden op het gemak rond konden kijken en een praatje maken met de redders die 24/7 paraat staan. En dat laatste werd op een stations duidelijk doordat het alarm ging! In het noorden werden Schiermonnikoog, Lauwersoog en Eemshaven gepiept voor een mogelijke man over boord en in Blaricum werden zes waterscouts uit het water gehaald. Ook op andere plekken werd Reddingbootdag onderbroken voor een actie.

We kijken als organisatie terug op een mooie dag, met blije gezichten, bijzondere verhalen en veel plezier!

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.