Skip to main content

Nieuwe watersport campagne KNRM

Datum: zaterdag 30 mei 2020 | Sectie: Nieuws

Vlak voor het Pinksterweekend start de KNRM de watersportcampagne ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’ om met de fors toenemende watersport aandacht te vragen voor goede reisvoorbereiding om problemen op het water te voorkomen.

Juist in deze tijd, waarin het coronavirus iedereen beperkt in zijn bewegingsvrijheid, is het verlangen voor velen om het water op te gaan groot. En doordat veel Nederlanders hun zomervakantie in eigen land zullen doorbrengen, zal de drukte op het water waarschijnlijk groter zijn dan in andere zomers. Daarbij is het goed om te weten dat de KNRM 24/7 paraat staat om in actie te komen als er toch hulp nodig is. Om aandacht te vragen voor goede reisvoorbereiding, start de KNRM de preventiecampagne ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’ gericht op watersporters.  

Vermijdbaar

De KNRM komt jaarlijks meer dan 2.000 keer in actie. Een groot deel daarvan is voor watersporters die door verschillende, vaak vermijdbare, oorzaken in problemen zijn geraakt.  De KNRM gaat er vanuit dat alle watersporters goed voorbereid het water op gaan, maar doet in haar campagne een aantal aanbevelingen om problemen op het water juist te voorkomen. Watersporters kunnen bij de KNRM een gratis digitale brochure aanvragen waarin de meest voorkomende ongevallen/ongemakken staan opgesomd (zoals motorstoring, man over boord, navigatiefout, onvoldoende kennis en ervaring) en hoe deze eenvoudig zijn te voorkomen. Zodat de zomer in eigen land voor verreweg de meeste mensen ook écht een feestje wordt!

App

Een van de bestaande middelen waar de KNRM in de campagne ook naar verwijst is de app KNRM Helpt. In deze app vindt de gebruiker alle informatie voor een goede voorbereiding op een vaartocht. De app bevat weerinformatie, vaarkaarten, informatie over havens en veiligheid. Via de app kan in geval van nood gemakkelijk hulp gevraagd worden.

Donateur

Net zoals de watersporter altijd op de KNRM kan vertrouwen, hoopt de KNRM op haar beurt weer op nieuwe donateurs te mogen rekenen. De KNRM is afhankelijk van donaties om het reddende werk te kunnen blijven doen. Daarom in de campagne ook de vraag van de KNRM om donateur te worden en met een veilig gevoel te genieten van een heerlijk watersportseizoen.

[button url="https://www.knrm.nl/vraag-brochure-aan-met-waardevolle-tips-en-weetjes" target="blank" background="#FE9E08" background_hover="#1870A0" size="7" wide="yes" center="yes" radius="0px" class="wj-button-lifeguard"]Vraag de brochure aan met waardevolle tips en weetjes![/button]

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.