Skip to main content

Geredde zeilers ontmoeten hun redders

Datum: zaterdag 07 december 2019 | Sectie: Urk

Zaterdagmorgen, 7 december, waren de twee geredde (jonge) zeilers en hun redders te gast bij de KNRM Urk. De 2 jonge zeilers vertelden hun verhaal. Zaterdag, 9 november, na te zijn omgeslagen met hun zeilboot zijn de zeilers gaan zwemmen naar Schokkerplaat, dit konden ze ternauwernood halen. Aangekomen op Schokkerplaat storten ze ineen. Koud en gedesoriënteerd proberen ze de aandacht te trekken, zonder resultaat. Dan zien ze in de verte kanoërs en roepen met hun laatste krachten om hulp. De 2 kanoërs denken wat te horen maar kunnen het in eerste instantie niet plaatsen. Op het moment dat ze weer verder wilden hoorden ze weer roepen “HELP”. De kanoërs verspreiden zich en gingen op zoek. Op Schokkerplaat zien de 2 kanoërs de 2 zeilers staan en zagen direct dat het niet goed met hun ging. De ervaren en goed uitgeruste kanoërs sloegen gelijk alarm via 112. De kanoërs trekken alles uit de kast (kano’s) om de jongens warm te krijgen en te beschermen tegen de kou, regen en wind. Na de melding waren de 2 reddingboten van de KNRM Urk snel onderweg. Gelukkig beschikt de KNRM Urk over een ribboot met geringe diepgang. De grotere reddingboot (Kapiteins Hazewinkel) van KNRM Urk kon intussen het ambulancepersoneel oppikken. De jongens werden snel overgebracht naar de Kapiteins Hazewinkel waar direct deskundige hulp kon worden ingezet. Het is wel duidelijk dat wanneer deze kanoërs de jongens niet hadden gehoord en aangezien de donker al begon in te zetten, dit heel anders had kunnen aflopen. Wanneer blijkt dat de kanoërs in eerste instantie helemaal niet wilden kanoën op Ketelmeer maar ergens in de weerribben, dan kun je alleen maar stil worden en dankbaar zijn en dat zijn de 2 jonge zeilers en beseffen dit maar al te goed.

De KNRM heeft de kanoërs bedankt voor hun bijzondere hulp/ redding.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.