Skip to main content

KNRM Oudeschild helpt Ecomare Texel met gewonde zeehond

Datum: zaterdag 20 maart 2021 | Sectie: De Koog - Texel

Zaterdag 20 maart roept Zeehondencentrum Ecomare de hulp in van KNRM Oudeschild bij het redden van een gewonde zeehond.

Hulpstrandvonder Hans Eelman had de zeehond gevonden op de Razende Bol, een zandplaat tussen Texel en Den Helder. De zeehond was verstrikt geraakt in een visnet en het lukte Eelman niet om dit op te lossen. Daarom werd de hulp ingeroepen van Zeehondencentrum Ecomare, die op haar beurt de KNRM inschakelde om gezamenlijk het dier te helpen.

Dierenverzorgers Saskia Visser en Hilde Smit van Ecomare werden door de bemanning van reddingboot Cornelis Dito naar de Razende Bol gevaren waar de zeehond werd gevangen met een speciaal vangnet. Het vrouwlijke dier van ruim 40 kilo werd daar ter plekke verlost van het visnet, dat al een diepe wond had veroorzaakt.

Nadat de zeehond in een speciale transportkist aan boord van de Cornelis Dito werd gezet, is het dier naar Ecomare gebracht waar het kan herstellen van de wond om later weer uitgezet te kunnen worden.

Fotos: Hans Eelman- Strandvonderij Texel

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.