Skip to main content

Oefening medische evacuatie

Datum: maandag 05 september 2022 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Maandagavond heeft de reddingboot bemanning van KNRM Noordwijk aan Zee (voor oefening) een medische evacuatie aan boord van een gastanker uitgevoerd. De oefening vond plaats in ankerplaats 6, ruim 15 kilometer ten noordwesten van Scheveningen.

Aan boord van de gastanker waren twee bemanningsleden gesimuleerd gewond geraakt. De reddingboot bemanning is via een loodsladder aan boord van de gastanker geklommen en heeft de twee slachtoffers ter plaatse gestabiliseerd.

Daarna konden de twee slachtoffers in een brancard naar de reddingboot worden overgebracht. Een risicovolle operatie want het dek van een gemiddeld zeegaand schip ligt een heel stuk hoger dan het dek van een reddingboot. Om de brancard gecontroleerd te laten zakken werd daarom gebruik gemaakt van vier lijnen waarmee de brancards gecontroleerd op het dek van de reddingboot konden afdalen. Om geen onnodig risico te lopen, werd voor deze risicovolle handeling een oefenpop ingezet.

De reddingboot bemanning en de bemanning van de gastanker kijken terug op een leerzame oefening.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.