Skip to main content

Kusthulpverleningsvoertuig KNRM station Noordwijk gealarmeerd tijdens storm Dennis

Datum: zondag 16 februari 2020 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Vanavond omstreeks 17:50u. is het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM station Noordwijk gealarmeerd voor een melding zwemmer in problemen/drenkeling. Na contact met de 112 meldkamer bleek dat voetgangers een drijfnat persoon liggend op het strand ter hoogte van Langevelderslag in Noordwijk hadden aangetroffen. Gezien de slechte weersomstandigeheden met veel regen en wind een levensbereigende situatie. Ondertussen waren ook de eenheden van de politie, ambulance en Zandvoortse reddingsbrigade gealarmeerd. Het kusthulpverleningsvoertuig van Noordwijk was als eerste ter plaatste en heeft direct een aantal bemanningsleden afgezet om de benodigde eerste hulp te verlenen. Daarna is het kusthulpverleningsvoertuig naar strandafrit 27 gereden om de ambulancemedewerkers met hun apparatuur op te halen. Samen met de terreinwagen van de strandpolitie zijn de voertuigen spoedig naar het slachtoffer gereden. Eenmaal ter plaatse werd door de ambulancemedewerkers besloten om het slachtoffer door middel van een brancard achter in het kusthulpverleningsvoertuig te plaatsen om verdere afkoeling te voorkomen.
Het kusthulpverleningsvoertuig heeft het slachtoffer daarna naar de ambulance overgebracht.

Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.