Skip to main content

KNRM station Noordwijk oefent het benaderen en betreden van tanker

Datum: maandag 15 april 2019 | Sectie: Noordwijk aan Zee

Reddingboten van de KNRM worden regelmatig ingezet voor medische evacuaties vanaf grote schepen op zee. Omdat niet ieder schip even gemakkelijk is te betreden wordt hier door KNRM bemanning regelmatig op getraind. Veel scheepsrederijen verlenen aan dergelijke oefeningen graag hun medewerking omdat ze het belang hiervan inzien en realiseren dat een ongeval of onwel wording ook op een van hun schepen kan plaatsvinden. Afgelopen maandag tijdens de wekelijkse oefenavond is de reddingboot Paul Johannes van Noordwijk naar het ankergebied ten noorden van Scheveningen uitgevaren alwaar de reddingbootbemanning een lege tanker heeft beklommen doormiddel van een touwladder. Een steile klim waarbij je als bemanningslid geen hoogtevrees moet hebben.


Noordwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.