Skip to main content

Mysterieuze nieuwjaarsduik

Datum: woensdag 01 januari 2020 | Sectie: Medemblik

Tijdens de traditionele nieuwjaarsduik in Medemblik zijn ongeveer 70 bikkels het jaar 2020 met een mistige frisse duik begonnen. KNRM Medemblik was voor de veiligheid aanwezig maar hoefde gelukkig niet in actie te komen.

Rond de klok van 14.00 uur werd er afgeteld voor de nieuwjaarsduik die ieder jaar georganiseerd wordt op de Vooroever bij Medemblik. Dit jaar werd er 'gedoken' vanaf het in nevelen gehulde terrein van de watersportvereniging.

Met een gevoelstemperatuur van 2 graden onder nul, en een watertemperatuur van 6 graden was het ook dit jaar een frisse onderneming. Reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik lag tijdens de duik standbye, waarbij er drie bemanningsleden met hun overlevingspak in het water stonden. Gelukkig vonden er geen incidenten plaats.

Het inschrijfgeld en de verkoop van warme chocoloademelk en erwtensoep wordt geschonken aan een goed doel. Dit jaar is dat de stichting MirandaMania die zich inzet voor de bestrijding van de huidkankersoort melanoom.

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.