Skip to main content

Nieuw AIS-MOB noodbaken

Datum: donderdag 19 november 2020 | Sectie: Hansweert

De vrijwillige redders van de KNRM zijn bereid risico’s te nemen om mensen te redden, maar hun eigen veiligheid moet altijd voorop staan! Daarom worden alle bemanningsleden van de KNRM momenteel voorzien van een nieuw persoonlijk AIS-MOB noodbaken wat in het overlevingspak zit. De KNRM heeft hierbij gekozen voor het merk Ocean Signal, type M100.

Ieder overlevingspak beschikt over een geïntegreerd reddingsvest. Indien een bemanningslid te water raakt en zijn of haar reddingsvest activeert wordt het nieuwe noodbaken automatisch geactiveerd. Daarmee wordt de positie van de persoon weergegeven op de plotter van alle omringende schepen. Daarnaast zendt het noodbaken een signaal uit wat opgevangen kan worden door vliegtuigen en helikopters. Zo kan een overboord geslagen persoon sneller worden teruggevonden.

Ieder noodbaken kost € 271. In totaal zijn 1.014 noodbakens nodig. Een flinke investering dus voor de reddingmaatschappij. De KNRM is een goed doel (ANBI) en wordt gefinancierd door donateurs, bedrijfssponsoring, nalatenschappen, schenkingen en giften.

U kunt bijdragen aan de veiligheid van de vrijwillige bemanningsleden. Hoe? Klik hier en bekijk de mogelijkheden. Doneer met fiscaal voordeel.

Hansweert

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.