KNRM Hansweert oefent met reddingshelikopter NHV

KNRM Hansweert oefent met reddingshelikopter NHV

14 juli 2020

De Nederlandse Kustwacht heeft in een convenant met Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) afgesproken dat zij verantwoordelijk zijn voor search-and-rescue taken op zee waarbij helikopterinzet benodigd is. Hierbij valt te denken aan medische evacuaties vanaf schepen, het evacueren van zinkende schepen, het redden van drenkelingen en het zoeken naar vermisten.

Veelal worden deze helikopters gelijktijdig gealarmeerd met een KNRM reddingboot. Daarom is het van groot belang dat de reddingbootbemanning en helikoptercrew goed met elkaar kunnen samenwerken. Regelmatig oefenen vormt daarvoor een goede basis.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Dinsdagavond 14 juli oefenden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert met de search-and-rescue helikopter van NHV op de Westerschelde ter hoogte van Hoedekenskerke. Twee bemanningsleden werden uit het water ‘gered’ en vanuit de helikopter aan boord gehesen van reddingboot Jan van Engelenburg.

Vanuit drie posities werd dit op de foto vastgelegd door Yannick de Koeijer, Nelleke van Moolenbroek en Mario Rentmeester. Deze kunt u bekijken via het fotoalbum op facebook.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij